Kupres Portal [Arhiva]

Održan prvi okrugli stol na temu "Kupres: jučer, danas, sutra"

05.12.2011 20:22, 441 pregleda

U organizaciji kupreške podružnice Udruge branitelja Domovinskog rata HVO-a, danas je u dvorani za sastanke u zgradi općine Kupres održan prvi okrugli stol s temom "Kupres: jučer, danas, sutra".   Na sastanak su, pored organizatora, pozvani predstavnici svih 32 udruge građana iz naše općine, te načelnik općine Stjepan Herceg.  

Kako nam je rekao predsjednik kupreške podružnice Udruge branitelja Domovinskog rata HVO-a Marijan Boro Rebrina, cilj ovog sastanka je bio utvrđivanje stanja o broju aktivnih udruga građana koje djeluju na području općine Kupres. Namjera s kojom su se organizatori vodili je da se kroz osnivanje zajedničke koordinacije udruga građana poboljša djelovanje građanskog sektora u javnom životu naše općine s ciljem poboljšanja životnog standarda svih Kuprešaka.  

"Kupreška visoravan ispred svega, glavna je misao vodilja nas koji smo odlučili sazvati ovaj okrugli stol i želimo da kupreška javnost to prepozna.", istaknuo je predsjednik Udruge Marijan Boro Rebrina.  

  Pored organizatora, okruglom stolu prisustvovali su i predstavnici nekolicine drugih udruga građana. Tako su bile zastupljene "Kupreška udruga mladih", udruga "Kupreška visoravan", "Udruga poljoprivrednih proizvođača", kupreški Off Road klub, Crveni križ, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Krijesnica" itd. međutim, ostaje žal zbog činjenice da je odaziv na prvi okrugli stol bio relativno malen.  

  Ni sam općinski načelnik nije krio zadovoljstvo što se jednom ovakvom inicijativnom napokon pokušava pokrenuti aktivan rad građanskog sektora u Kupresu. Premda su teška vremena, načelnik je obećao konkretnu pomoć svakom dobrom projektu i svakoj dobroj incijativi koja za cilj ima poboljšanje životnih uvjeta na Kupreškoj visoravni.   Na koncu okruglog stola donesen je i zajednički zaključak da se koncem siječnja sljedeće godine organizira još jedan okrugli stol na kojemu bi bili poduzeti neki konkretni koraci u osnivanju koordinacije udruga građana u našoj općini s kojom bi se komunikacija i suradnja između općinskih vlasti i ljudi u udrugama građana dovela na jednu višu i za sve nas povoljniju razinu.  

Vrh stranice