Kupres Portal [Arhiva]

Druga pobjeda Kuprešaka za maksimalan učinak

30.08.2010 10:53, 398 pregleda

Dva kola - šest bodova... Učinak je to kupreških nogometaša koji su i u jučerašnjem ogledu protiv jablaničke Turbine slavili, ovoga puta rezultatom 2:0. Strijelci za "naše" bili su Tihomir Aničić u 15. minuti i Gvozden u 80. (iz jedanesterca), a više od rezultata ohrabruje kvaliteta igre.

Premda vedro, hladno i vjetrovito vrijeme učinilo je svoje pa se na kupreškom gradskom stadionu okupilo svega stotinjak gledatelja. U utakmici drugog kola Druge NL FBiH - Skupine JUG, sastale su se ekipe HNK Kupresa i FK Turbine iz Jablanice. Jablaničani koji su prošlu sezonu završili na solidnom petom mjestu, prije susreta slovili su kao favoriti, ali da je lopta okrugla dokazali su kupreški nogometaši već u prvim trenucima susreta.

Desna strana jablaničke obrane u startu je pokazala veliku propusnost što su kupreški nogometaši više puta iskoristili za proboj i prijetnju ka jablaničkom golu. Već u sedmoj minuti Čolić je odlično probio lijevi bok gdje ga je grubim prekršajem zaustavio jedan jablanički nogometaš koji je kažnjen žutim kartonom. Uslijedio je oštar ubačaj prema 16-ercu na koji je najbrže reagirao Tihomir Aničić čija je lopta završila tik pored gola.

Sličan scenarij zbio se i par minuta kasnije. Opet je uslijedio ubačaj s lijeve strane, reakcija Tihomira Aničića, doduše, ovoga puta uspješnija i HNK Kupres zasluženo je poveo u 15. minuti susreta.

Inicijativa HNK Kupresa nastavila se i nakon postignutog gola, a strijelac Tihomir Aničić našao se još jednom u odličnoj prilici. Bilo je to u 40. minuti kad se nakon odličnog proigravanja Josipa Čolića našao u prilici sam pred golmanom. Više sretno nego spretno, jablanički nogometaši obranili su se i u ovoj akciji, a nakon dvije pogođene vratnice, sudac je akciju prekinuo zbog prekršaja na vrataru jablaničke Turbine.

U drugo poluvrijeme ušlo se istim tempom. Inicijativu i kontrolu nad utakmicom držali su nogometaši HNK Kupresa, a iz svega su se rodile još neke prilike. Sve do 80. minute rezultat se nije mijenjao kada je dosuđen 11-erac za momčad HNK Kupresa. Tada je, iz samo njemu poznatih razloga, vratar jablaničke Turbine nakon hvatanja lopte neoprezno startao na Josipa Čolića što je sudac okarakterizirao kao prekršaj za jedanaesterac. Lopti je prišao Gvozden te ju neobranjivo pospremio u mrežu jablaničke Turbine.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a ova pobjeda već je druga u nizu za Kupreške nogometaše. Nakon svega, najviše razloga za zadovoljstvo ima Ilija Aničić, trener kupreških nogometaša koji je nakon preuzimanja trenerske palice od Mije Ćalete - Lile napravio niz solidnih rezultata.

Tako nakon dva kola ekipa HNK Kupresa ima maksimalan učinak i prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici dijele s ekipama Branitelja, Troglava i Višića s kojima igraju u trećem prvenstvenom kolu na gostujućem terenu.

Poželimo im sreću i na predstojećem vrućem gostovanju u Višićima.

Vrh stranice