Kupres Portal [Arhiva]

U srijedu će se znati sudbina Vlade HB županije

14.06.2017 18:10, 426 pregleda

Nakon današnjeg sjednice Kolegija Skupštine Hercegbosanske županije, predsjedatelj Skupštine Robert Bagarić zakazao je izvanrednu sjednicu Skupštine za srijedu, 21. lipnja, na čijem će se dnevnom redu naći prijedlog Odluke o razrješenju Vlade HBŽ-a te prijedlog Odluke o imenovanju Vlade HBŽ-a.

Zastupnici će odlučivati i o smjeni zamjenika predsjedatelja Skupštine HBŽ-a te imenovanju novog zamjenika predsjedatelja.

Krajem prošloga mjeseca Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegbosanske županije zatražio je smjenu predsjednika Vlade Draška Dalića, koji dolazi iz redova te stranke.

Dalića bi trebao zamijeniti Ivan Jozić iz Livna, dok bi ostali HDZ-ovi ministri trebali ostati isti.

SNSD traži smjeni zamjenika predsjedatelja Skupštine HBŽ-a Slaviše Mihajlovića, koji je na tu poziciju imenovan kao kadar SNSD-a, ali je u međuvremenu prešao u Srpsku naprednu stranku. Mihajlovića bi trebao zamijeniti Drago Puzigaća.

Kako bi se izglasalo nepovjerenje aktualnoj i imenovala nova vlada, vladajućoj većini, koju čine HDZ BiH, SNSD i SDA, u Skupštini HBŽ-a potrebna je dvotrećinska većina, odnosno 17 zastupnika.

HDZ BiH ima 10, a SDA i SNSD po dva zastupnika, tako da će im biti potrebna podrška barem još tri zastupnika iz drugih stranaka.

Vrh stranice