Kupres Portal [Arhiva]

Plivački maraton: Buško jezero 2009.

26.05.2009 17:11, 788 pregleda

Naravno, bilo je samo pitanje vremena ,nakon što su se upoznali, dva multisportaša Igor Mandušić i Boro Stipić kakav će projekt zajednički organizirati .I evo ga, već šest mjeseci pripremaju i slažu akciju pod nazivom „Za sve duvanjske domoljube…“

Plivački maraton u Buškom jezeru u dužini od oko sedam kilometara. Nedjelja, 2. kolovoza 2009. u 10 sati uslijedit će start s plaže u Golinjevu, a cilj će biti na plaži Marinovac.

Plivači se na cilju očekuju oko 13 sati.Kako se radi o prvom plivačkom maratonu i ustrajanju nadajmo se tradicionalnog maratona Mandušić i Stipić kao organizatori odlučili su da maraton ne bude otvorenog nego pozivnog tipa.To znači da će njih dvojica izabrati odnosno pozvati petnaestak rekreativnih plivačkih maratonaca iz ovoga podneblja i da maraton neće biti natjecateljskog karaktera nego će se plivati u jednoj široj formaciji.Svi sudionici će dobiti prigodne medalje kao uspomenu na ovaj događaj.U samu organizaciju utrošeno je dosta vremena, mjerile su se udaljenosti, tražili najbolji pravci, satelitski se mjerila udaljenost i tržila optimalna putanja.Startna lista nije definirana te se organizatorima mogu još prijaviti plivači koji mogu savladati ovu dionicu i čije je znanje plivanja na ovoj razini.

Ovo nije i jedina akcija ova dva multisportaša , naime obadvojica će već 8.kolovoza sudjeluju na 3. Šujičkom polumaratonu Kupres – Šujica u dužini od 21 km. U planu je i prva triatlon utrka ,lokacija Strinino jezero i područje oko Čajuše. Sprint triatlon 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja.

Plivački maraton Buško jezero 2009 zamišljen je kao još jedan poticaj za oživljavanje ovoga prekrasnog jezera koje niti izdaleka nije iskazao sve svoje potencijale.Daljnji motiv je da se u ovo naše podneblje pored dominantnog nogometa dovedu i drugi športovi i potakne mladež na bavljenje ovim športovima.A kada je riječ o različitim sportovima impresivna je niska sportova koju upražnjavaju Mandušić i Stipić. Igor Mandušić (1974) živi u Tomislavgradu, skijaš ,učitelj i trener skijanja, paraglajding, windsurfing, biciklizam, plivački maratonac (preplivao Brački kanal oko 8 km) . Boro Stipić (1961) živi u Zagrebu, kineziolog, triatlonac, maratonac i polumaratonac, spasilac u vodi, alpsko i nordijsko skijanje, učitelj plivanja, brdsko trčanje, ronjenje, biciklizam..

Daljnje akcije i tijek priprema moći ćete pratiti preko ovih stranica o čemu ćemo vas pravodobno izvješćivati.

/ Boro Stipić

Vrh stranice