Kupres Portal [Arhiva]

Dječji zbor Župe UBDM Suho Polje Kupres nastupio na „Zlatnoj harfi 2017“ u Uskoplju

13.06.2017 07:32, 522 pregleda

Vijeće franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini je organizator festivala dječjih zborova pod nazivom Zlatna harfa.

Zlatna harfa je ove godine održana 7. lipnja u Uskoplju - Gornjem Vakufu za Bugojanski i Ramski dekanat pod motom: ‘’Raduj se, kliči i pjevaj’’.

Nastupilo je 10 zborova u kojima je bilo oko 350 djece. Prije samog nastupa slavili smo svetu misu koju je predstavio fra Stjepan Lovrić, župni vikar iz Uskoplja. U koncelebraciji je bilo 7 svećenika.

Fra Stjepan je pohvalio djecu i pozvao ih da glasom slave Boga. Nakon svete mise su nastupili zborovi po redu kako su izvukli brojeve nastupa. Prvi je nastupio zbor domaćina iz župe Uskoplje - Gornji Vakuf, zatim su slijedili zborovi iz župa: Bugojno, Uzdol, Rumboci, Kupres, Bistrica, Prozor, Skopaljska Gračanica-Hum, Rama-Šćit i Suho Polje.

Naš zbor iz župe je izveo pjesmu: ‘’Gospode, ja tako trebam te’’. Žiri je pohvalio zbor iz Bugojna. Neki voditelji su stavili veći naglasak na koreografiju a manje na kvalitetu pjevanja. Tako da su vesele pjesme u pjevanju bile manje vesele. Za djecu je bilo lijep susret, a nakon priredbe domaćin je počastio djecu u sportskoj dvorani u školi. Hvala domaćinu župi i župniku i Frami na prijemu i usluzi.

FOTOGALERIJA

ŽUPA UBDM SUHO POLJE - Kupres - fra M. Jukić 

Vrh stranice