Kupres Portal [Arhiva]

NEVRIJEME: Nastava odgođena, promet i dalje u kolapsu

06.03.2015 08:10, 1207 pregleda

Kupres je i dalje u prometnom kolapsu. Otežano ili nikako se prometuje prema Bugojnu, Livnu i Tomislavgradu.

Foto: (Facebook) Mario Zlata Besker

Iz sela prema gradu upućuju se samo hrabri, tj. oni koji imaju terenska vozila i odvažnosti uputiti se putevima na kojima je vjetar u kombinaciji sa snijegom napravio "smetove" ili napuhe i do 2m.

Prema riječima načelnika općine Kupres, za područje gradskih i seoskih puteva zadužena su samo 2 stroja za čišćenje koji jednostavno ne stižu očistiti ulice.

Danas nema nastave u svim osnovnim i srednjim školama

Priopćenje iz službe za odnose s javnošću HBŽ:
Zbog izuzetno loših vremenskih uvjeta i otežanog prometa na području Hercegbosanske županije, a u konzultaciji s ravnateljima osnovnih i srednjih škola o odazivu djece i dolasku na nastavu, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije je donijelo Odluku da su u petak, 6. ožujka 2015. godine, nastava u svim osnovnim i srednjim školama Hercegbosanske županije neće izvoditi. O nadoknadi izgubljene nastave Ministarstvo će naknadno donijeti Odluku. Isto tako, najavljeni Sajam karijera Hercegbosanske županije koji se trebao održati sutra, 6. ožujka 2015. godine, u Sportskoj dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu biti će odgođen. O novom datumu održavanja Sajma karijera Ministarstvo će pravovremeno obavijestiti javnost.

Promet u cijeloj zemlji u kolapsu

Izvještaj iz informativnog centra auto-moto saveza BiH:
Na svim magistralnim cestama u Federaciji BiH, posebice na područjima zahvaćenim sniježnim padavinama, proglašeni su zimski uvjeti za vožnju i obvezna upotreba zimske opreme. Ovisno od situacije, prometna policija će u suradnji sa zimskom službom procijeniti na kojim dionicama će se ograničiti i zabraniti promet za pojedine kategorije vozila. Također, prometna policija će isključivati iz prometa vozila koja ne posjeduju odgovarajuću zimsku opremu. Zbog sniježnih nanosa za sav promet zatvorene su dionice M-6.1 Posušje - Tomislavgrad, M-14.2 Drvar - Petrovac, M-15 Livno - Šujica - Tomislavgrad, Livno - Glamoč, Glamoč - Mliništa, M-16 Kupres - Šujica - Tomislavgrad, R-415 Kupres - Šipovo, R-418 Prozor - Tomislavgrad i R-419 Mihalji - Blidinje.

Vrh stranice