Kupres Portal [Arhiva]

Najava okruglog stola o utemeljenju braniteljskih zadruga

14.05.2012 08:50, 363 pregleda

  

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO HBŽ, Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske i Zajednica braniteljskih zadruga Republike Hrvatske organiziraju okrugli stol na temu  

UTEMELJENJE BRANITELJSKIH ZADRUGA UHERCEGBOSANSKOJ ŽUPANIJI  

Pozivamo sve razvojačene branitelje, invalide i obitelji poginulih i nestalih hrvatskihbranitelja s područja Hercegbosanske županije, da sudjeluju u radu okruglog stola. Okrugli stol ima za cilj omogućiti razvojačenim braniteljima i invalidima Domovinskograta njihovo stručno osposobljavanje, zapošljavanje i samozapošljavanje. Okrugli stol će se održati u subotu, 19. svibnja 2012. u 11 sati, u velikoj dvorani Hotela "Park" u Livnu.  

PROGRAM  

Pozdravni govori: načelnici općina Livno, Tomislavgrad i Kupres, premijer iministri u Vladi HBŽ, ravnatelj županijskog Zavoda za zapošljavanje, direktor Uprave za pitanja branitelja Domovinskog rata HBŽ.  

1. Predavanje: Nebojša Jerković, predsjednik Savjeta za razvoj zadrugarstva u Hrvatskoj i upravitelj Modro-zelene braniteljske zadruge u Metkoviću; - Počeci braniteljskih zadruga u Republici Hrvatskoj.  

2. Predavanje: Mijo Vukušić, predsjednik Skupštine Hrvatskog saveza zadruga i predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Hrvatske; - Utemeljenje i rad zajednice braniteljskih zadruga u Republici Hrvatskoj.  

3. Predavanje: Stipe Efendić, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog saveza zadruga i tajnik Zajednice braniteljskih zadruga Hrvatske.- Projekti i primjeri dobre prakse projekata zadruga hrvatskih branitelja.  

Nadamo se, da ćete se odazvati našem pozivu, te na taj način dati svojdoprinos u osposobljavanju, zapošljavanju i samozapošljavanju branitelja.  

Predsjednik udruge Stipo Mihaljević

Vrh stranice