Kupres Portal [Arhiva]

Očekuju se rezultati probne državne mature

15.02.2010 12:03, 336 pregleda

Dok još uvijek očekujemo rezultate probne Državne mature koju su prije dva tjedna pisali maturanti u Hercegbosanskoj županiji, tragajući po internetu došli smo do mnogo zanimljivih internetskih stranica koji se bave upravo ovim problemom. Jedna od njih je ispiti.skole.hr gdje možete na svojem računalu isprobati demo verziju državne mature.

Što se tiče probne državne mature koja je pisana prije dva tjedna, rezultati iste trebali bi biti poznati do petka ,a iz resornog ministarstva Hercegbosanske županije doznajemo da svaki učenički rad trebaju pojedinačno ocijeniti četiri izborna povjerenstva koja su formirana u Tomislavgradu (2 povjerenstva), Livnu i Kupresu.

Na polaganje probnog ispita izišlo je 162 maturanata iz naše županije. Osim kupreških, ispitima su pristupili livanjski, tomislavgradski i glamočki maturanti. Ovomu pridodajmo da se državna matura u Republici Hrvatskoj polaže tijekom drugoga školskog polugodišta, odnosno od veljače do svibnja. Sve informacije o rasporedu polaganja ispita učenici mogu potražiti na internetskoj stranici Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje Republike Hrvatske (www.ncvvo.hr).

/ RTG

Vrh stranice