Kupres Portal [Arhiva]

Sastanak o korištenju fondova EU

16.11.2009 16:06, 312 pregleda

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Nediljko Rimac krajem prošloga tjedna održao je sastanak s predstavnicima ljubljanske tvrtke „Papilot international“ o formiranju centra za razvoj projekta i stjecanja međunarodnih sredstava u prvoj fazi pretpristupnih sredstava obuhvaćenih u fondu IPA.

Riječ je o programu Europske Unije koji je namijenjen državama kandidatkinjama i potencijalnim članicama Unije. Iskustva novih članica EU-a, koja su prošla proces pridruživanja, pokazala su da su gotovo sve nedovoljno koristile raspoloživa sredstva i to uglavnom zbog nedovoljnoga poznavanja funkcioniranja različitih fondova. Kako bi se izbjeglo slično iskustvo, Vlada je u suradnji sa Zavodom za upošljavanje Hercegbosanske županije organizirala sastanak sa spomenutom tvrtkom s ciljem upoznavanja, prezentiranja i omogućavanja sudjelovanja Hercegbosanske županije u projektima pretpristupnih fondova.Kako je nakon sastanka izjavio predsjednik Vlade, ovom su prigodom razmijenjene informacije i iskustva o funkcioniranju fondova EU-a a cilj projekta je formiranje razvojnoga centra, koji će identificirati potrebe lokalne zajednice i životne sredine i svoju djelatnost usmjeriti ka razvoju i poboljšanju kvalitete života u Hercegbosanskoj županiji.

Novi sastanak, na kojem će biti dogovorene konkretne aktivnosti vezane za organiziranje ovoga centra u Hercegbosanskoj županiji, održat će se u siječnju 2010. godine, u zgradi Vlade.

Vlada HBŽ

Vrh stranice