Kupres Portal [Arhiva]

Teška prometna nesreća na putu Kupres - Šujica

12.02.2013 15:48, 450 pregleda

Danas 12.02.2013. godine u 10.20 sati na magistralnom putu M-16 Šujica - Kupres, dogodila se prometna nezgoda s većom materijalnom štetom i više povrijeđenih osoba.  Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad, te tom prilikom utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali autobus marke "Isuzu" reg. oznaka A34-J-851 kojim je upravljao J. S. i teretno motorno vozilo marke "Mercedes" reg. oznaka 772-A-305, tom prilikom je veći broj osoba iz autobusa zadobio određene tjelesne ozljede, nakon čega su prevezene u Dom Zdravlja u Livnu i Tomislavgradu, gdje im je ukazana liječnička pomoć. 

Kako u ovim trenutcima doznajemo od glasnogovornika županijskog MUP -a Ivice Vrdoljaka, u autobusu su se vozila djeca plesne skupine Paganini iz Livna (94. i 95. godište), koji su putovali na večerašnji nastup u Sarajevo. Oni su zadobili lakše tjelesne ozljede, uglavnom uslijed pucanja stakla. Njihov voditelj, Jozo Rimac, zadobio je, pak, teže tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju u županijskoj bolnici.

Prema neslužbenim informacijama,  vozač autobusa udario je u kamion koji je prethodno bio u zastoju, zbog problema sa snijegom. Do kontakta je, navodno, došlo u trenutku kada je autobus pretjecao kamion, zakačivši ga desnom stranom.

/ LivNovine

Vrh stranice