Kupres Portal [Arhiva]

Uspješno zaključena suradnja GAP-a i općine Kupres

12.11.2012 18:17, 357 pregleda

Današnjim posjetom predstavnika GAP projekta općini Kupres i međusobnom dodjelom zahvalnica, uspješno je okončana višegodišnja suradnja između predstavnika spomenutog projekta i predstavnika općine Kupres.

Inače, rezultati provođenja GAP projekta itekako su vidljivi kroz uspješan rad Centra za usluge građanima (šalter sala) čija je izgradnja i opremanje djelomično financirana sredstvima ovog pojekta, potom kroz uređenje gradskog parka koje je okončano u rujnu mjesecu ove godine, a nastavit će se i kroz realizaciju projekta rekonstrukciju gradske rasvjete koja treba biti provedena do ljeta 2013. godine.

Zahvaljujući se predstavnicima GAP projekta, dosadašnji načelnik općine Stjepan Herceg nije propustio spomenuti niti inicijatore ovog programa: 

- Veliko hvala donatorima: Američkoj agenciji za međunarodni razvoj - USAID, Švedskoj agenciji za koordinaciju međunarodnog razvoja - SIDA i Veleposlanstvu Kraljevine Nizozemske u BiH - EKN koji su kroz GAP pomogli građanima općine Kupres.

Sam GAP projekt (Governance Accountability Project - Projekt upravne odgovornosti) u dvije faze uspješno je proveden u čak 72 općine u Bosni i Hercegovini. Ciljevi ovog projekta bili su stvaranje uvjeta za bolje pružanje usluga za građanima, unaprijeđenje transparentnosti i odgovornosti pri donošenju odluka, povećavanje kapaciteta za efikasno upravljanje ljudskim i kapitalnim resursima, te podrška političkom i fiskalnom okviru neophodnom za odgovornu lokalnu upravu.

Aktivnosti projetka GAP bit će privedene kraju koncem tekuće godine, a projekti koji su započeti u sklopu ovog programa bit će ostvarivani i tijekom narednih godina.

Vrh stranice