Kupres Portal [Arhiva]

Humanitarna akcija: Branitelji Kupresa branitelju Mostara

18.10.2012 13:29, 454 pregleda

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a - podružnica Kupres pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć osmočlanoj obitelji branitelja Mladena Čavara iz Mosatara. Naš kolega, zajedno sa svojom obitelji, preko medija obratio se javnosti s pozivom na pomoć jer on i njegova obitelj žive na rubu životne egzistencije, bez bilo kakvih novčanih primanja sa svoje šestero maloljetne djece.

Svakodnevna borba za hranu slika je osmočlane obitelji Čavar iz Mostara koja nema novca no za osnovna sredstva potrebna za život. Gladni i bez mogućnosti za ikakva primanja, obitelj pokušava preživjeti iz dana u dan.

- Nemamo ni novca, ni hrane te ne znam kako mogu pomoći svojoj obitelji?, riječi su kojima Nada Čavar, majka šestero djece započinje svoju priču.

- Mali trošni stan u kojem živimo za sada je dobar, ali dolazi zima i kiše koje će poplaviti skrovište u kojem se svakovnevno borimo za egzistenciju. Naše najmlađe dijete ima svega četrnaest mjeseci i za njega, baš kao i za sve ostale, moramo priskrbiti hranu., dio je tužne životne priče majke Nade.

Branitelkji iz Kupresa čuli su poziv i glas koji traži pomoć, te se žele odzvadi pozivu prijatelja. Iz tog razloga, Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a - podružnica Kupres, poziva sve svoje članove, njihove obitelji i sve Kuprešake da se odazovu pozivu Udruge, otvore srce i daju pomoć u hrani, odjeći, obući ili malim novčanim prilozima.

Također, pozivamo sve poduzetnike, vlasnike trgovačkih i drugih poslovnih centara da se uključe u akciju donirajući novčane priloge koje možete uplatiti na broj računa: 1544602003440505 u Intesa Sanpaolo banci BiH s naznakom "za humanitarnu pomoć obitelji Čavar".

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti svoje priloge, obratite nam se pozivom na broj telefona 063/351-009 i branitelji, članovi Udruge, doći će do Vas i preuzeti Vaše darove.

Humanitarna akcija traje do 23. listopada 2012. godine, a Vaše darove možete ostaviti u prostorijama Udruge na adresi: Zagrebačka 15, svakim danom u vremenu od 08 do 18 sati.

Osmijeh djece neka nam bude plaća, jer ljubav se ljubavlju vraća. 

Predsjednik Vijeća Udruge: Marijan Boro Rebrina

Vrh stranice