Kupres Portal [Arhiva]

Proslavljeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

11.10.2012 20:09, 291 pregleda

Učenici i djelatnici Osnovne škole fra Miroslava Džaje iz Kupresa danas su imali dva velika razloga za slavlje. Prvi razlog je tradicionalna proslava Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a drugi razlog uspješan prolazak tehničkog pregleda novih prozora i vrata na novom dijelu osnovnoškolske zgrade.

Sve je počelo jutros oko 10:30 sati na školskom igralištu gdje se, pored četristotinjak učenika osnovne škole, okupilo i tristotinjak naših sugrađana koji su, zajedno s učenicima, proslavili još jedne Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Smotra je to na kojoj se, pored bogatih plodova jeseni, predstavljaju i mnoga peciva, kolači i drugi tradicionalni kupreški specijaliteti.

Učenici osnovne škole još su jednom su na najljepši mogući način predstavili pekarsko umijeće svojih mama, sestara, teta itd. pa se na ovogodišnjoj smotri moglo vidjeti puno zanimljivih i kušati puno ukusnih vrsta peciva.

Valja kazati kako ovogodišnja smotra nije bila natjecateljskog karaktera jer, kako nam kaže ravnatelj Marko Tovilo, svi koji su sudjelovali na Danima kruha su na neki način pobjednici. 

Pored Dana kruha i zahvalnosti na plodovima zemlje, naši osnovnoškolci mogu proslaviti i postavljanje novih vrata i prozora na školsku zgradu. Upravo danas, predstavnici investitora, izvođača radova, općine Kupres, OSCE-a i Osnovne škole, izvršili su tehnički pregled radova i zaključili kako su isti provedeni na zadovoljavajući način.

Tako je naša osnovna škola zakoračila velikim korakom prema svom cilju, cilju da školska zgrada postane energetski učinkovitiji objekt u kojem će njeni učenici imati najbolje moguće uvjete za rad.

Vrh stranice