Kupres Portal [Arhiva]

Mladi HNS BiH: Izađite na Izbore

06.10.2012 21:58, 370 pregleda

Inicijativa za mlade Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine

Dragi prijatelji,

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je svjestan teškog stanja u kojem se trenutno nalazi. Neučinkovit i nepravedan politički sustav doveo je hrvatski narod na rub opstanka u našoj zemlji. Iako konstitutivan na papiru, vidljivo je kako u praksi nije tako. Zbog toga su svaki izbori povijesni za naš narod.

Lokalni izbori će zasigurno biti od velike važnosti u onim sredinama gdje se Hrvati iz godine u godinu bore za svoja prava, odnosno za poneko zastupničko mjesto u općinskim vijećima, ili za mjesto načelnika. Birajući svoje predstavnike u tim sredinama, ostvarujemo jamstvo, da će se za naš glas i dalje čuti, te da će se koliko toliko uvažavati.

Važno je izaći i na izbore u onim sredinama gdje su Hrvati u većini, odnosno gdje imaju veći broj opcija za birati. Jer vi odlučujete kakve će biti sljedeće četiri godine u vašoj sredini, neizlaskom na izbore, i neglasovanjem po svojoj savjesti, malo toga možete prigovoriti, ako se stvari budu odvijale u lošem svjetlu, i ako se vaš kraj ne bude razvijao kako treba.

Među mladima vlada prevelika nezainteresiranost i za politička pitanja i izbore, dok je njihova perspektiva sve lošija, zato pozivamo sve mlade osobe s pravom glasa, da iskoriste svoje biračko pravo, te da ne promatraju pasivno što se događa oko njih.

Nekorištenjem građanskog prava izbora političke opcije dajemo potporu majorizaciji i kršenju Ustavom zagarantiranih prava. Pravo izbora je također jedno od ljudskih prava, te zbog situacije u kakvoj jesmo, ne koristeći ga, najveću štetu činimo upravo sebi.

Stoga pozivamo sve osobe s pravom glasa, a posebno mlade ljude, da iskoriste svoje pravo glasa na lokalnim izborima 07. listopada 2012.

Inicijativa za mlade HNS BiH

Vrh stranice