Kupres Portal [Arhiva]

Izvršena primopredaja zgrade stare policije

17.09.2012 09:32, 373 pregleda

Godinu dana nakon što je svečano otvorena nova zgrada Policijske postaje u Kupresu, Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije danas je i službeno izvršilo primopredaju zgrade stare Policijske postaje u ruke općine Kupres.

Primopredaju su potpisali ministar unutarnjih poslova Mario Lovrić i kupreški načelnik Stjepan Herceg.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslove Hercegbosanske županije još 2007. godine uputilo je općini Kupres zahtjev za dodjelu zemljišta za izgradnju nove zgrade PP Kupres, a Općinsko vijeće općine Kupres 2008. godine udovoljava zahtjevu Ministarstva koje je u zamjenu ponudilo staru zgradu PP Kupres.

Danas, gotovo godinu dana nakon što su se djelatnici PP Kupres preselili u novu zgradu, njihova stara zgrada dobila je novog vlasnika.

Od kupreškog načelnika smo doznali kako je plan općine Kupres da se u dogledno vrijeme u tu zgradu usele neke institucije i udruge građana, a o svemu će se odlučivati nakon što se utvrdi stanje u kojemu se zgrada nalazi.

Razlog ovako kasnog potpisivanje primopredaje zgrade u ruke općine Kupres nalazi se u (pre)kasnom formiranju vlasti u Hercegbosanskoj županiji.

Vrh stranice