Kupres Portal [Arhiva]

Uskoro nova neplanirana sjednica Općinskog vijeća Kupres

23.08.2012 10:11, 386 pregleda

Dvadesetak dana nakon što je zatraženo održavanje tematske sjednice Općinskog vijeća općine Kupres posvećene radu Javnog komunalnog poduzeća "Kupres" iz Kupresa, devet vijećnika Općinskog vijeća zatražilo je održavanje nove neplanirane sjednice.

Ovoga puta, uz šest vijećnika koji su potpisali i prvi zahtjev (Blanka Magaš, Ilija Vila, Stipo Rade Ćurković, Toni Šimić, Fikret Ugarak i Safet Pilić), svojim kolegama vijećnicima u potpisivanju zahtjeva pridružili su se Mijo Vila i Boško Mihaljević iz redova HDZ-a 1990 te Pero Turalija iz redova HDZ-a BiH.

U zahtjevu devet potpisanih vijećnika stoji zahtjev za hitno sazivanje sjednice Općinskog vijeća na kojoj bi se razmotrila sva pitanja vezana uz regularnost dodjele na korištenje stambenih objekata kojima gospodari općina Kupres.

U obrazloženju ovog zahtjeva stoji kako se izvršna vlast do sada više puta oglušula na zahtjeve u kojima se tražio točan broj stanova s kojima raspolaže općina kupres, uvid u rješenja prema kojima pojedinci koriste općinske stambene objekte te informiranje o količini prikupljenih sredstava koja su naplaćena na osnovu korištenja tih objekata.

Također, devet potpisanih vijećnika zahtjeva informiranje o vlasničkim odnosima prostorija nekadašnje gradske ljekarne te informiranje javnosti o tome je li raspisan javni natječaj za odabir poduzeća kojim će se obavljati prijevoz učenika u nadolazećoj školskoj godini.

Presliku potpisanog zahtjeva koji je upućen tajništvu Općinskog vijeća možete pogledati klikom na sliku ispod:

Vrh stranice