Kupres Portal [Arhiva]

Kupres Play in park 2012: Završni dojmovi

20.08.2012 15:41, 346 pregleda

U gradskom parku u utorak za oko 500 posjetitelja održan je festival alternativne glazbe i dobrih vibracija - KUPRES PLAY-IN PARK u organizaciji Kupreške udruge mladih sa suorganizatorima Kupreškim radijom i Klubom kupreških studenata.

Na dan festivala gledalo se gore prema nebu, s nadom da će kiša koja je povremeno padala, zaobići park u vrijeme održavanja festivala što se naposlijetku i dogodilo.

Uz vremenske, bili su stvoreni i svi ostali preduvjeti da se tu noć, na Kupresu dogodi  po redu Kupres Play, festival koji raste i razvija se u svakom smislu.

Uz glazbeni dio programa, na videozidu su, uz prijenos koncerta s pozornice, „vrtile“ se prezentacije tema „EKOLOŠKA SVIJEST“ i „POZITIVNO RAZMIŠLJANJE“ koje smo odabrali kao bitne za našu sredinu i stanje svijesti.

Broj posjetitelja je nadmašio lanjski, pogotovo onih koji su došli iz okolnih gradova.

Iako nisu bili najavljeni, program su otvorili članovi NOU NEJMA - mladog benda iz Kupresa koji su stage prepustili svojim kolegama i sugrađanima iz benda SUSPEND MODE.

Gosti sa zadnjeg zimskog Kupres playa, momci zvani PEŠES pokazali su da godišnja doba nemaju nikakvog utjecaja na njihovu energiju i svirku, tako da su opet bili na visokom nivou.

Nakon njihovog bloka pojavili su se „glavni krivci“ što se rodio KUPRES PLAY,  SILEŽIJE iz Ljubuškog. Naime, sve je počelo tako što se pokušala organizirati njihova svirka na Kupresu u zimu 2010., te su na kraju bili iznenadno spriječeni da dođu. Napokon su došli da se „divimo“ njihovim pjesmama koje su hrabre, osvježavaju i osvješćuju.

Jedan od glavnih faktora zašto je festival otišao na viši nivo je gostovanje ZOSTERA, Mostaraca koji slove za jedan od najpopularnijih alternativnih bendova u regiji.  Njihovo pojavljivanje i prvi taktovi izazvali su oduševljenje kod publike. Iako su se za vrijeme njihovog nastupa dogodili određeni tehnički problemi, nastup je ocijenjen kao odličan i dostojan onoga za što slove.

Poslije Zostera slijedio je i dio programa u kojem su ljubitelji elektronske glazbe došli na svoje. Još jedan stari poznanik KP-a - MARK DE LINE promiješao je ploče i publiku, koja je nahrlila na stage i pretvorila ga u plesni podij.

Nažalost,  u zadnji tren MARINA MIMOZA bila je primorana otkazati nastup ali je svojim prisutvom i podrškom pri organizaciji bila dio našeg festivala. Prilike za nastup će imati, jer  organizatori nemaju namjeru zaustaviti se tu, i tog dana.

Ne samo da obećavamo da će se opet održati, nego obećavamo i trud da festival podižemo svaki put za jednu ili više stepenica, u organizacijskom, tehničkom, glazbenom i svakom drugo smislu.

Iako još nismo sredili financijsku strukturu,  već sada smo sigurni da će i humanitarna nota festivala biti ispunjena. Kako i kome će se donirati  sredstva biti će transparentno objavljena narednih dana na stranicama naših medijskih pokrovitelja, kao i popis sponzora i onih koji su dali potporu pri organizaciji.

Sve one koji imaju prijedloge, kritike, volje da se uključe u organizaciju festivala neka nam se obrate, vrata su svima otvorena te svaka ruka i vijuga su dobrodošli.

Neka se dogodi opet!!! Fotogaleriju možete pogledati klikom OVDJE!

Marijan Lozančić

Vrh stranice