Kupres Portal [Arhiva]

Akcija podizanja križeva privremeno zaustavljena

13.08.2012 11:02, 342 pregleda

Jutros, nešto prije deset sati, započela je akcija podizanja križeva na zvonike crkve sv. Obitelji u Kupresu. Tri dana nakon prvog pokušaja, piloti helikoptera Oružanih snaga BiH ni danas nisu imali sreće.

Jak vjetar poremetio je njihove planove zbog čega, niti nakon dva pokušaja, križevi još uvijek nisu podignuti na zvonike naše crkve.

Prema informacijama koje smo dobili od župnog kapelana don Dragana Jurića, odustalo se od podizanja križeva helikopterima i tijekom dana će se pronaći alternativni način za dovršenje ove akcije. Kako nam je najavljeno, u tijeku su pregovori s poduzećem "Komotin" iz Jajca s čijim bi radnim strojevima križevi uskoro napokon trebali biti podignuti.

Iz župnog ureda zahvaljuju se Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na ustupljenom helikopteru i njegovim pilotima koji su uložili nadljudske napore da se akcija dovrši. Također, zahvalili su se djelatnicima PP Kupres koji su se brinuli za sigurnost prometa i građana koji su pratili akciju. Posebno su se zahvalili poduzeću "Tadić" iz Žepča čiji radnici rade na igradnji zvonika, ali i svim građanima koji su došli pratiti ovu akciju.

Donosimo Vam nekoliko fotografija snimljenih tijekom prva dva pokušaja.

Vrh stranice