Kupres Portal [Arhiva]

Danijela Kuna pobjednica 6. Šujičkog polumaratona

12.08.2012 05:54, 444 pregleda

Jučerašnji sportski događaj dana na Kupreškoj visoravni svakako je bilo šesto izdanje Šujičkog polumaratona, jedinstvene pješačke utrke na koju, iz godine u godinu, dolazi sve više i više natjecatelja. Tako je i ove godine, u muškoj i ženskoj konkurenciji, nastupilo više od stotinu natjecatelja.

Start ove 21.1 km duge utrke već je tradicionalno kupreški južni izlaz iz grada gdje se jučer okupilo više od tri stotine Kuprešaka. Svi oni došli su pozdraviti natjecatelje, ali ih i ohrabriti da izdrže sve napore i sretno stignu do cilja. Također, valja kazati kako su za sigurnost natjecatelja brinuli djelatnici PP Kupres i PU Tomislavgrad upravljajući prometom, ali i ostalim sigurnosnim aspektima.

Cilj utrke, sam centar Šujice, prve je natjecatelje dočekao već sat i desetak minuta nakon starta kada su ciljem prvi prošli Srđan Samardžić, član AK Banja Luka s vremenom 1h 09m 46s, Đuro Kodžo, član AK Petar Mrkonjić iz Mrkonjić Grada s vremenom 1h 10m 15s i Josip Barić, član AK Avio karte HR iz Zagreba s vremenom 1h 13m 43s.

U konkurenciji djevojaka, točnije njih devet, po četvrti put u svom životu, slavila je naša kupreška djevojka Danijela Kuna i to s vremenom 1h 29m 06s, ostavivši iza sebe Marijanu Brečić iz Imotskog s vremenom 1h 36m 07s i Dijanu Manđarelo iz Livna s vremenom 1h 38m 02s.

U muškoj konkurenciji nastupila su sedmorica Kuprešaka, a među njima najbolji plasman ostvario je Anto Mršo Rambo osvojivši 17. mjesto sa zaostatkom 19m 04s za pobjednikom. Što se tiče ostalih kupreških sudionika, Boško Šumanović bio je 43., Jandre Perković 53., Stipe Čičak 65., Hrvoje Ćosić 68.,Tomislav Kuna 70. te Drago Bušić - posljednji 92.

Utrku nisu završila svega dvojica natjecatelja, Džon Ćurčić iz Tomislavgrada i Jakov Manđarelo iz Livna.

Po završetku utrke najboljim natjecateljima uručeni su prigodni pehari, a svi sudionici utrke dobili su medalje u znak sjećanja na sudjelovanje na polumaratonu. Također, organizatori su se zahvalili svim sponzorima uručivši im prigodne zahvalnice.

Svim natjecateljima, organizatorima i osobito našoj Danijeli, čestitamo na još jednom uspješnom Šujičkom polumaratonu sa željama da i sljedećih godina nastave s ovom uspješnom i lijepom tradicijom. Detaljnije rezultate možete pogledati klikom OVDJE!

Vrh stranice