Kupres Portal [Arhiva]

Čudni skijaši na padinama Stožera

21.02.2009 18:01, 230 pregleda

Ove godine kao i nekoliko ranijih godina, u organizaciji članova ski kluba „Stožer“ upriličeno je ludo skijanje protiv svih pravila. Naime, skijanje su pratili suci koji su gledali da ništa ne bude po pravilima. Svaki sudionik je morao imati masku i proći stazu prema vlastitoj ideji. Što je kreacija luđa to su veće šanse za pobjedu. Najluđi skijaši su dobili diplome koje su napisane naopako. Ovu ideju je osmislila profesorica Branka Kuna, veliki zaljubljenik u skijanje i ludovanje pod maskom. Neobično je izgledala i staza gdje su štapovi bili od lijeske usječene kod samog skijališta, a zastavice su bile od raznobojnih najlonskih vrećica koje su postavljali sami sudionici.

U ovom ludom natjecanju je sudjelovalo preko dvadeset mladih skijaša, sve uglavnom članova ski kluba „Stožer“ iz Kupresa. Gospođa Branka nam je kazala kako joj nedostaje onaj karneval na sam pokladni utorak koji je ekipa Radija Kupres organizirala nekad kad je na našem trgu bilo i po dvije tisuće ljudi. „Treba nam više duha u ovo teško vrijeme.“, kazala je Branka.

Na padinama Stožera će sutra biti upriličen i spust za starije članove ski kluba, a taj spust je memorijalni u spomen na preminulog člana ski kluba, pokojnog Zdravka Vilu - Nerbu koji je jedan od prvih članova ovog kluba i jedan od prvih skijaša koji je vozio spust na padinama Stožera. Već deset godina se njemu u spomen organizira ova utrka stoga u ime ski kluba upućujemo poziv svim ljubiteljima skijanja da dođete i zabavite se, a Vi koji volite spust možete i sudjelovati u ovom natjecanju jer uvjeti za skijanje na Stožeru su povoljni.

Josip Ivić Rašo / Kupreški radio

Vrh stranice