Kupres Portal [Arhiva]

Održan prvi gospodarski forum posvećen razvoju Kupresa

21.07.2012 22:20, 306 pregleda

U organizaciji Kluba kupreških studenata (KKS), u subotu 21. srpnja u gradskoj vijećnici održan je prvi gospodarski forum posvećen razvoju Kupresa i kupreškog gospodarstva. Cilj ovog foruma bilo je predstavljanje uspješnih projekata nekih općina (npr. Petrijevci) od kojih bi neki bili primjenjivi i u općini Kupres.  

 

Na prvom gospodarskom forumu posvećen razvoju Kupresa, Mirko Ćaleta, glavni organizator ovog Foruma i predsjednik KKS-a predočio je tri plan projekta koja bi bila korisna za razvoj općine Kupres. Prvi plan se odnosi na pronalazak adekvatnog prostora za jedno od postrojenja poznate industrije Vindija koja je iskazala svoje zanimanje za preseljenje postrojenja na Kupres. Drugi projekt se dotiče zamisli o pokretanju proizvodnje borovnica na ovom prostoru. Kako je Kupres poznat po turizmu treći plan se odnosi na izgradnju parking zona koje bi rasteretile promet tijekom žiže sezone.  

 

'Naš je cilj pozitivna iskustva i primjere uspješnih projekata iz pojedinih općina primijeniti u našoj općini na dobrobit svih stanovnika kupreške općine', istaknuo je Ćaleta.  

 

Nakon Ćalete nazočnima se obratio Ivica Zelić, naš Kuprešak, a inače načelnik općine Petrijevci (Slavonija) koji je predstavio načine i mogućnosti organizacije gospodarstva u svojoj općini, gdje je na čelu još od daleke 1993. godine.  

 

Na Forumu su sudjelovali lokalni dužnosnici, gospodarstvenici i predstavnici civilnih udruga s područja općine Kupres, ali i njihovi gosti iz susjednih općina, kao i pojedine udruge mladih sa mostarskog i zagrebačkog Sveučilišta (ZKHS, HSPF, UBS, ULS…).  

Ivan Kraljević / Foto:

Vrh stranice