Kupres Portal [Arhiva]

Poziv na prijavu za jednokratne novčane pomoći

15.07.2012 20:17, 390 pregleda

U okviru inicijative Interventni fond za žensko poduzetništvo u subotu, 30. lipnja 2012. godine u dnevnim novinama i na web portalima Udruga INFOHOUSE i Fondacija CURE objavljuju javni poziv nezaposlenim ženama za jednokratnu novčanu pomoć. Sredstva će biti dodijeljena kao podrška odabranim, najboljim, poslovnim idejama nezaposlenih žena iz Bosne i Hercegovine, na ime nabavke sredstava za rad, opreme, repromaterijala i sl., kao i za obrtna sredstva. Sve zainteresirane žene do 31. srpnja 2012. moći će preuzeti zahtjev za apliciranje na web stranicama www.infohouse.ba, www.101razlog.ba i www.fondacijacure.org, kao i u uredima Udruženja INFOHOUSE na adresi Zagrebačka 18, Sarajevo i Fondacije CURE, na adresi Dolina 1, Sarajevo.  

 

Početna financijska sredstva Interventnog fonda za žensko poduzetništvo u iznosu od 10.000 EUR (19558,30 KM) osigurala je Sparkasse Bank. Pozivamo i druge poslodavce/kinje da podrže ovu inicijativu i daju doprinos uplatom finansijskih sredstava u minimalnom iznosu od 40,00 KM uplatom na ŽIRO RAČUN 161 000 005 277 00 48 (RAIFFEISEN BANK) na IME FONDACIJE CURE - ZA INTERVENTNI FOND ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO.  

 

Misija OSCE-a u BiH pružit će organizacijsku podršku razvoju Interventnog fonda i zajedno sa INFOHOUSE i CURAMA u rujnu organizirati donatorsku večeru na koju će biti pozvane eminentne bh. ličnosti.  

  Podsjetimo, INFOHOUSE i Fondacija CURE pokrenule su inicijativu za formiranje Interventnog Fonda za žensko poduzetništvo 2011. godine kao pilot projekt s ciljem da se financiraju najbolji projekti žena namijenjenih njihovom samozapošljavanju pod sloganom „Nećemo karanfil, hoćemo posao!“. U toj godini neposredno je novčano podržano šest poduzetničkih ideja iz različitih gradova i privrednih djelatnosti, a Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE uspjeli su naknadno osigurati donaciju u vidu repromaterijala za još tri ideje pristigle na javni poziv.  

Ne tako davno, u Kupresu je uspješno održana radionica na kojoj su zainteresiranim ženama pokazani uspješni primjeri financiranih projekata. Ovaj poziv prva je prilika kupreškim ženama za ostvarivanje poslovnih planova i ideja o kojima se govorilo na spomenutoj radionici.  

/ Infohouse

Vrh stranice