Kupres Portal [Arhiva]

DVD "Kupres" u mjesec dana imao već sedam intervencija

14.07.2012 16:39, 354 pregleda

Ovogodišnje ljeto, osim što je karakteristično po iznadprosječno visokim temperaturama, karakteristično je i po velikom broju požara koji nanose ogromnu štetu kupreškoj prirodi i kupreškom gospodarstvu. Jedini koji su se uhvatili u koštac s ovim velikim problemom su članovi kupreškog dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su u posljednjih mjesec dana imali već sedam intervencija.  

 

- Najveći problem u radu našeg vatrogasnog društva predstavlja nebriga nadležnih institucija o ovom problemu. Do sada smo više puta svjesno izlagali riziku vlastite živote i sigurnost imovine DVD-a, a sve s namjerom da od požara spasimo ono što se spasiti može, međutim, nismo sigurni koliko je sve to prepoznato od strane onih koji nam mogu materijalno pomoći. Zaista, postavlja se pitanje koliko ćemo moći ustrajati u svojim naporima. - poručuju nam iz kupreškog dobrovoljnog vatrogasnog društva.  

 

Od članova DVD-a doznali smo kako su do sada intervenirali prilikom požara koji su se dogodili na Strljanici kada se zapalio jedan osobni automobil, a spremno su intervenirali i prije koji dan kada je gorjela crnogorična šuma kod kupreškog sela Zanagline. Osim spomenutih intervencija, članovi DVD-a pomogli su u gašenju požara koji je izbio na jednoj od kupreških pilana, a pomogli su i članovima LD "Tetrijeb" iz Kupresa za koje su dopremili vodu za piće u gater divljih svinja za koji skrbi upravo LD "Tetrijeb".  

 

Ogorčenje članova DVD-a dovoljno govori o odnosu općinskih, županijskih, federalnih i državnih institucija prema ovom problemu, problemu za čije rješavanje očito ne postoji dobra volja.  

Vrh stranice