Kupres Portal [Arhiva]

Reakcija na pismo branitelja načelniku i vijećnicima

14.07.2012 08:56, 324 pregleda

Poštovani  posjetitelji našeg web portala, dužni smo Vam prenijeti naše razočaranje i ogorčenje vezano uz konstatacije članova Udruge branitelja Domovinskog rata HVO-a - podružnice Kupres koje su iznesene u otvorenom pismu upućenom općinskom načelniku i vijećnicima Općinskog vijeća Kupres pod nazivom "Željni kruha - gladni istine".  

Ne ulazeći ostatak sadržaja otvorenog pisma koji je upućen načelniku i vijećnicima, zasmetalo nam je neosnovano prozivanje i optuživanje naše radio postaje.

Naime, u otvorenom pismu kojeg su, između ostalih, objavili web portali Tomislavcity.com i Livno-Online.com, stoji sljedeće: "Niste došli na Okrugli stol – Suradnja civilnih inicijativa i vlasti, a Vaš radio nije prenio niti jedne vijesti da VAS NIJE BILO".

Ovom neistinitom konstatacijom, članovi spomenute Udruge, ne samo da su oklevetali djelatnike Kupreškog radija koji su bili prisutni na okruglom stolu, nego su i obmanuli građanke i građane naše općine optuživši nas da smo pristrani i neobjektivni u svojem izvještavanju.

Valja spomenuti kako niti jedna udruga građana koja djeluje na području kupreške općine do sada, u našem programu i na našem web portalu, nije dobila više prostora od Udruge branitelja Domovinskog rata HVO-a - podružnice Kupres, bilo kroz emisije ili kroz objave na web portalu.

U prilog ovoj tvrdnji govore i linkovi na vijesti koje smo objavili na našem web portalu, a koje govore o aktivnostima spomenute udruge: - Osnovana Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a - Podružnica KupresIn memoriam: U znak sjećanja na pale herojeJavni poziv za proslavu Dana oslobođenja - Sjetimo se Vukovara...Okrugli stol: Kupres - jučer, danas, sutra... Održan prvi okrugli stol - Kupres: jučer, danas, sutraHumanitarna akcija: Božić je i bližnjemu momu UBDR HVO HBŽ: Natječaj za dodjelu stipendija - Rezultati Natječaja za stipendije UBDR HVO-a - Kupres - Financijsko izvješće UBDR HVO-a Kupres za 2011. godinuPodignuti spomen križevi u znak sjećanja na kupreške vitezove - Obavijest o dodjeli novčane pomoći braniteljima - Otvoreno pismo Vladi i Skupštini HB županijeNajava okruglog stola o utemeljenju braniteljskih zadrugaUBDR HVO: Angažirajte branitelje na StrljaniciJavni poziv za utemeljenje braniteljskih zadruga ...

Duboko razočarani stavom koji je Udruga javno iskazala prema našoj radio postaji, odlučili smo spomenuto otvoreno pismo NE OBJAVITI sve dok nam Udruga ne dostavi ovjeren i potpisan primjerak otvorenog pisma. Nakon što Udruga postupi u skladu s našim zahtjevima, mi ćemo otvoreno pismo objaviti u cijelosti.

Zbog nekorektnog stava Udruge prema našoj radio postaji, odlučili smo buduću suradnju svesti isključivo na formalnu razinu.

& Djelatnici Kupreškog radija  

Vrh stranice