Kupres Portal [Arhiva]

Danas kroz igru do društvenih promjena u Kupresu

25.06.2012 20:47, 458 pregleda

U okviru SPIS projekta kojeg zajednički realiziraju UNICEF BiH i udruga građana INFOHOUSE, ovog je ponedjeljka šesnaest učenika kupreške osnovne škole fra Miroslava Džaje uspješno završilo program radionica o interkulturalnom dijalogu.  

Tijekom radionica pod nazivom "Interkulturalni dijalog - dječaci i djevojčice komuniciraju za društvene promjene" učenici su kroz igru vježbali načine komunikacije koji će im u budućnosti pomoći  otvoriti svoje srce i dušu prema osobama iz različitih kulturoloških zajednica. Djeca su kroz niz različitih vježbi razvijala vještinu razumijevanja i poštivanja različitosti, načine na koje mogu prepoznavati stereotipe i predrasude te shvatila značaj i važnost poštivanja susjeda drugih nacija i religija.  

 

- Danas  smo se super proveli. Naučili smo mnogo toga jedni o drugima, o mnogim stvarima koje nas čekaju u životu, ali i o onim stvarima koje smo činili do sada ne znajući da smo nekoga povrijedili. Zahvaljujemo se UNICEF-u!, kazala nam Vanessa Čičak, jedna od sudionica današnje radionice.  

Učenici, sudionici današnje radionice bit će i suorganizatori rujanskih javnih rasprava gdje će zajedno s medijima i ključnim akterima lokalne zajednice pokrenuti pitanja od važnosti za socijalno isključenu djecu i interkulturalni dijalog uopće.  

Ova radionica dio je SPIS programa koji već godinama, uz podršku partnera iz vlade, lokalne zajednice i civilnog društva, sustavno unapređuje socijalnu zaštitu i inkluziju djece u bosanskohercegovačkim općinama. Samo u ovoj godini očekuje se da SPIS program pruži podršku za najmanje 5.000 djece i njihovih roditelja.  

Vrh stranice