Kupres Portal [Arhiva]

Zamela nas vijavica bijela

18.02.2009 14:17, 208 pregleda

U Kupresu ali i u cijeloj regiji u posljednja 24 sata vlada pravo zimsko (ne)vrijeme. Od ponoći do jutra palo je desetak centimetara snijega, a najveći problem stvara jaka bura koja novonapadali snijeg nosi svuda okolo.

Ukoliko gledate vijesti na TV-u svakako najspominjanija pojava je snijeg. Ima ga po cijeloj Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj, a najteže stanje je svakako na planinskim prijevojima te na visoravnima. Konkretno kroz Kupreško polje se prometuje otežano te se savjetuje svima koji ne moraju putovati da svoje putovanje odgode do daljnjeg.

...a sad malo neozbiljno! Dok svjedočimo možda i najzimskijim uvjetima ove godine i iz minute u minutu slušamo novosti kako je sniježno nevrijeme pogodilo Dalmaciju i dalmatinske otoke, ne možemo, a da ne izrazimo bojazan da bi svi naši potencijalni turisti skijaši iz Dalmacije ovog vikenda mogli ostati doma i uživati u sniježnim radostima kod kuće, a ne na Kupresu. Zato nam je se nadati da će se taj njihov snijeg do vikenda istopiti pa da svi oni koji žele skijati moraju doći u Kupres. ...hehe! :)

Šalu na stranu... Ovakvi vremenski uvjeti trebali bi se zadržati još dan-dva kada bi se vrijeme moglo napokon smiriti. Do tada nam preostaje jedino puno strpljenja i drva u šporetu koji nam moraju osigurati neophodnu toplinu. ;)

Vrh stranice