Kupres Portal [Arhiva]

Očistimo prag naših vrata

31.05.2012 18:17, 325 pregleda

Nakon što smo prije mjesec dana objavili članak "Sramota na Kupreškim vratima" u kojem smo govorili o katastrofalnom stanju prirodnog okoliša u blizini Kupreških vrata, prvi (nažalost i jedini) koji su reagirali na njega bili su djelatnici kupreške Šumarije.  

U članku kojeg su objavili na svojim web stranicama, a kojeg mi prenosimo, osim što su očistili spomenutu lokaciju, najavili su i druge akcije uljepšavanja okoliša.  

Djelatnicima Šumarije koji su i inicijatori spomenute akcije svaka čast, a (ne)odgovornim pojedincima unutar i izvan općine Kupres ovo neka bude posljednja opomena.  

Kupres je, prije svega, zajedničko dobro i zajednički interes svih nas, a ne samo pojedinaca koji su na račun Kupresa i Kuprešaka stekli određeno materijalno bogatstvo.  

Članak objavljen na web stranici kupreške Šumarije prenosimo u cijelosti  

 

---   

Ovih dana, pored redovite sječe, doznake, sanacije putova i ostalih šumarskih aktivnosti djelatnici kupreške Šumarije radili su i na sanaciji ilegalnog odlagališta otpada kod naših dičnih Kupreških vrata odnosno ponosnog tunela. Uz malo dobre volje i rada, uspjeli smo isplanirati dio koji će poslužiti kao parking uz koji će, nadamo se niknuti nadstrešnica, ograda i klupe, a tko zna što još…  

 

Ljudi se često znaju ponositi tunelom kao „ulaznim vratima“ našega grada i naše županije, no nitko se nije potrudio očistiti prag tih vrata jer, kao što čistimo pragove svojih kuća radi nas i radi gostiju koji dolaze, tako bi trebali urediti i prag našega grada.  

 

Pa evo, i ovom prilikom, pozivamo sve fizičke i pravne osobe koji osjećaju spremnim i voljnim pomoći, da svojim ne tako velikim trudom, doprinesu čišćenju i uljepšavanju naših vrata.  

 

Uz sav otpad kojega se pokušavamo riješiti, pronašli smo i dva napuštena psića. Stoga, ako je netko zainteresiran za udomljavanje neka se javi djelatnicima kupreške Šumarije.  

David Mijoč

Vrh stranice