Kupres Portal [Arhiva]

Otvoreno pismo hrvatskim zastupnicima u Skupštini HBŽ

30.05.2012 10:36, 344 pregleda

 

Dj. br. 20/2012 Livno, 30.05.2012.  

OTVORENO PISMO HRVATSKIM ZASTUPNICIMA U SKUPŠTINI HBŽ  

Politika vas izabranih Hrvata u Županijsku skupštinu Hercegbosanske županije je politika mita, korupcije i kriminala, kao i politika zaštite osobnih interesa i privilegija. Zbog takve politike nisu ugroženi samo policija, prosvjeta i zdravstvo, ugrožen je hrvatski narod. Vaši osobni animoziteti, interesi i privilegije iznad su naroda. Kriminalnom privatizacijom i pljačkom vlastitog naroda uzeta nam je budućnost. To je politika izdaje.  

Kad su bile ugrožene vaše fotelje i privilegije pozivali ste se na majorizaciju Hrvata. Zbog majorizacije koju vi provodite nad svojim narodom tražimo hitno formiranje vlade i usvajanje proračuna, jer zbog vašeg bahatog, iščašenog i bolesnog ponašanja dovedena je u pitanje opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Izdali ste poginule branitelje za slobodu svog naroda, izdali ste ranjene, bolesne i gladne hrvatske branitelje, izdali ste narod, izdali ste sami sebe.  

Naša udruga zbog vaših osobnih animoziteta i mržnje jednih prema drugima ne može realizirati projekte, a koji su vrlo značajni za branitelje i članove njihovih obitelji. Započeli smo projekt utemeljenja braniteljskih zadruga, ali zbog vaše kratkovidnosti ne možemo raditi na zapošljavanju branitelja i članova njihovih obitelji. Pozvali smo vas na okrugli stol, koji smo organizirali u Livnu i tom prilikom doveli kompetentne i stručne ljude iz Vlade Republike Hrvatske, ali ni tada se niste pojavili među braniteljima, te na dostojan način dočekali naše goste iz Republike Hrvatske. Oprostite, što vas neopravdano prozivamo, jer vi bi došli, da ste imali osobne koristi od njihova dolaska.  

Branitelji više neće čekati sindikate. Sami ćemo pozvati branitelje i hrvatski narod na prosvjede i blokade, te vas silom ukloniti iz vlasti, na način kao što su uklonjeni svi komunistički diktatori. Vi ste majorizirali narod i vratili nas u doba turskog zuluma i harača, te progona i obespravljivanja Hrvata u vrijeme zloglasne diktature kralja Aleksandra i komunističkog zločinca Josipa Broza.  

Livno, 30. svibnja 2012. godine Vijeće Udruge  

Otvoreno pismo potpisali su članovi Vijeća udruge: 1. Stipo Mihaljević  2. Matko Šeremet 3. Jakov Perković 4. Marijan Rebrina 5. Jozo Brajko 6. Mladen Konta 7. Stipo Markov 8. Boro Maganić 9. Stipo Zrno 10. Ivan Dilber 11. Džoni Čičak 12. Miroslav Radojčić 13. Miroslav Kaminski 14. Ante Velić 15. Zdravko Marelja 16. Ilija Dolić 17. Ivica Padro 18. Mirko Gelo 19. Mate Križan 20. Ivka Knežević 21. Vlatko Damjanović 22. Mile Jurič

Vrh stranice