Kupres Portal [Arhiva]

Održana 25. sjednica Općinskog vijeća Kupres

23.05.2012 17:54, 321 pregleda

Danas je, u prostorijama općinske vijećnice, održana 25. sjednica aktualnog saziva Općinskog vijeća općine Kupres na kojoj su vijećnici raspravljali o sedamnaest točaka dnevnog reda.  

Između ostalog, kupreški vijećnici danas su raspravljali o Izvješću o nastalim štetama prilikom zimske elementarne nepogode iz veljače 2012. godine, a veliku pozornost privukla je rasprava po petoj, odnosno šestoj točki dnevnog reda u kojima se raspravljalo o o provođenju Odluke o načinu pašarenja na području općine Kupres te o prijedlogu Rješenja o utvrđivanju prestanka i brisanja u katastarskim i zemljišnim knjigama prava korištenja i drugih prava na poljoprivrednom zemljištu, a gdje je upisnik prava P.P. "Kupresko polje" d.o.o. Kupres.  

 

Ipak, najviše pozornosti među građanima privukla je petnaesta točka dnevnog reda u kojoj su vijećnici raspravljali o kreditnom zaduživanju općine Kupres u svrhu nastavka izgradnje sportske dvorane u Kupresu. Nakon jednosatne rasprave u kojoj su ponuđeni brojni argumenti u korist, ali i protiv zaduživanja, pristupilo se glasovanju gdje je s deset glasova ZA i pet PROTIV izglasano odobravanje kreditnog zaduživanja naše općine od strane Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine za namjenska sredstva za izgradnju sportske dvorane i nove javne rasvjete u našem gradu.  

Četverosatna sjednica zaključena je aktualnim satom u kojem su vijećnici upućivali pitanja općinskom načelniku, a najviše je pitanja bilo vezano uz organizaciju ovogodišnjeg Dana kosidbe koji će biti održan u nedjelju, 01. srpnja 2012. godine.  

/ Foto: Arhiva

Vrh stranice