Kupres Portal [Arhiva]

Četrdeset upisanih prvašića u kupreškoj osnovnoj školi

19.05.2012 06:44, 1263 pregleda

Kupreška osnovna škola fra Miroslava Džaje jučer je doživjela svoj veliki dan. Naime, jučer su obavljeni upisi prvašića u osnovnu školu na koje je pristupilo 37 ovogodišnjih te tri prošlogodišnja učenika.  

 

Upisi su počeli točno u 10:30 sati, a pred peteročlano povjerenstvo u sastavu dr. Ivica Čičak, Dalibor Franjić (dipl. edukator rehabilitator), Lucija Musić (mr. pedagogije), Ana Gašpar (učiteljica) i Mira Jonjić (učiteljica) prvo su izašla djeca s početnim slovom prezimena od A do M.  

 

Kako nam je kazao ravnatelj osnovne škole Marko Tovilo, upisi su protekli u najboljem mogućem redu. Za razliku od prošle godine kada je upisano svega 27-ero djece i kada je formirano samo jedno razredno odjeljenje, ova je godina puno bolja te je upisano 40-ero djece od čega 23 djevojčice i 17 dječaka koji će biti raspoređeni u dva razredna odjeljenja.  

 

Također, valja spomenuti kako su i roditelji zadovoljni načinom na koji su upisi provedeni i u razgovoru s njima svi su istaknuli sreću i zadovoljstvo što je ova generacija djece znatno brojnija od prethodne generacije što jamči opstanak naše škole, ali i naše općine u budućnosti.  

 

Od zanimljivosti vezanih uz ovu generaciju možemo spomenuti kako u ovogodišnjoj generaciji prvašića njih čak šestero nosi prezime Čičak. Što se tiče imena, samo tri djevojčice imaju ime Marije, a po dvije imaju imena Lucija i Nikolina. Među dječacima valja kazati kako svi imaju različita imena.  

 

Našim prvašićima, njihovim roditeljima i učiteljima želimo puno sreće, zdravlja, ali i strpljenja u novoj školskoj godini.  

Vrh stranice