Kupres Portal [Arhiva]

Što nas očekuje drugi dan na SIT-u?

27.04.2012 07:59, 326 pregleda

U četvrtak 26. travnja u hotelu Park u Širokom Brijegu svečano je otvoren treći Sajam informacijskih tehnologija - SIT 2012. Uz izlagače, predavače i goste, ovogodišnjem SIT-u prisustvovali su također predsjednik vlade Zapadnohercegovačke županije, Zdenko Ćosić, načelnik općine Široki Brijeg, Miro Kraljević, direktor Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj (REDAH), Ivan Jurilj te predstavnik iz Ministarstva obrazovanja, znanosti,kulture i športa ŽZH, Josip Primorac koji su se obratili okupljenim ljubiteljima informacijskih tehnologija.

Naposljetku, prisutnima se obratio predsjednik Udruge Upit te glavni organizator, Marko Zeljko, koji je Sajam informacijskih tehnologija 2012 proglasio otvorenim, pri tom se zahvalivši svima na pomoći oko organizacije Sajma, ovogodišnjim sponzorima i partnerima, te je posebno pohvalio mlade volontere koji svake godine daju veliki doprinos u organizaciji Sajma. Svečanost otvaranja dodatno su uljepšale i apsolutne državne prvakinje - mažoretkinje Široki, koje svake godine mame osmijeh na lica prisutnih gostiju.

Nakon svečanog otvaranja, posjetitelji su mogli poslušati zanimljiva i poučna predavanja. Na samom početku, predavanje su održali doc. dr. Željko Stojkić sa Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru te Blago Čuljak iz FEAL Grupe. Na ovogodišnjem SIT-u predavač Microsofta BiH, Enis Šahinović, predstavio je novi operativni sustav - Windows 8. Vrijedi još istaknuti i predavanje Ivone Milas iz iStudia BiH, koja je govorila o oglašavanju na društvenim mrežama i aplikacijama.

U izložbenom prostoru Sajma, posjetitelji su se mogli prijaviti za informatičku edukaciju Udruge Upit, pogledati nove proizvode iz svijeta IT-a na štandu mostarske tvrtke Katarina d.o.o. te vrijedi istaknuti i štand predstavnika Mozille BiH, na kojem su posjetitelji mogli na laptopu, mobitelu te tabletu isprobati nove inovacije iz Mozille.

U petak 27. travnja, od 11 sati počinju predavanja, te će trajati do 17h, kad je i planirano zatvaranje Sajma.

 

Raspored predavanja za Petak, 27. travnja

11:00 -  Nada Hadžimehić, Asocijacija informatičara BiH

predavanje na temu: Stanje informatičke pismenosti u Bosni i Hercegovini

12:00 - Marin Bjeliš, B.Sc.E.E. i AdrianGoll, RHCE, Nimium Zagreb

predavanje na temu: Open source zaštita informacijskih sustava

13:00 - Gordan Zovko, grafički dizajner, Connect Mostar

predavanje na temu: Oglašavanje na Internetu pomoću Google-a, Facebook-a i e-maila

14:00 - Ivan Skoko, ScreenFire Mostar

predavanje na temu: Direktni marketing s dopuštenjem

15:00 – Ismir Musić, Sales Manager, MarkIn

predavanje na temu: Primjena mobilnih aplikacija u promotivne (marketinške) svrhe

16:00 - Predavač: (Kupreški Radio) , autor: Tomislav Perković (SmartSoft)

predavanje na temu: Radio Workstation - prezentacija kompletnog software rješenja za radijske postaje

16:30 - Roberta Kapsalis, International association of mobile digital artists - iAMDA

predavanje na temu: Najstarije svjetsko računalo - ANTIKYTHERA MEHANIZAM (Inspiracija iz antike za uspješniju budućnost)

17:00 - Zatvaranje Sajma

 

» Video prijenos uživo

 

Svi ste dobrodošli!

www.sit.ba

Vrh stranice