Kupres Portal [Arhiva]

Oproštaj od djece branitelja Vukovarsko-srijemske županije

15.02.2009 17:39, 171 pregleda

Koliko god uvijek govorili da sve što je lijepo kratko traje, toga nismo svjesni sve dok se ne uvjerimo da je to stvarno tako. Naime, nakon nezaboravna tri dana nažalost došlo je vrijeme da se oprostimo od djece branitelja Vukovarsko-srijemske županije. Oni su po peti put u posljednjih pet godina protekla tri dana boravili na Kupresu, a najveći „krivci“ za ovu divnu tradiciju su braniteljske udruge iz Vukovarsko-srijemske županije te kupreška HVIDRA.

Naime, točno u 16 sati , oko 120-ero djece otputovalo je natrag svojim domovima i obiteljima. Oni su posljednja tri dana imali priliku doživjeti sve čari kupreške zime ali i osjetiti svu toplinu Kuprešaka kao domaćina. Hvala Bogu, imali su što za vidjeti, a da su veze između Kuprešaka i Slavonaca neraskidive dokazuju i brojna prijateljstva između djece ali i odraslih koji svake godine s nestrpljenjem očekuju svoje drage goste.

I na kraju što reći o rastanku… Rastanak kao rastanak. Pomalo tužan jer je pala i pokoja suza ali i raspjevan jer je pjesma najbolji način da se razbije tuga i da se što prije dočeka novi susret starih prijatelja iz Kupresa i Slavonije već na jesen u Vukovaru i Iloku.

Vrh stranice