Kupres Portal [Arhiva]

SIT 2012: Mobilne aplikacije i Internet oglašavanje

22.04.2012 22:05, 325 pregleda

Treći po redu Sajam informacijskih tehnologija 2012 predstavit će, između ostalog, i veliki broj zanimljivih predavanja, i to u hotelu Park u Širokom Brijegu 26. i 27. travnja. Sva predavanja su slobodna su za posjetitelje, a teme predavanja sa satnicama objavljene su na službenoj stranici sit.ba, od čega izdvajamo sljedeće:    

26. travnja u 12:30h - Nakon svečanog otvaranja SIT-a, Fakultet strojarstva i računarstva Mostar u suradnji sa tvrtkom Feal će predstaviti implementaciju sustava za upravljanje odnosima sa kupcima - CRM sustava Genesis. Predavanje će održati doc. dr. Željko Stojkić, FSR Mostar i Blago Čuljak, FEAL grupa. Naziv predavanja je Primjena virtualnih, mobilnih i web aplikacija, kroz integraciju poslovnica FEAL grupe - Praktična iskustva u implementaciji projekta.  

27. travnja u 14:00h - Ivan Skoko iz tvrtke Screen Fire Mostar održat će predavanje na temu Direktni marketing s dopuštenjem, s posebnim naglaskom na mobilne uređaje. Danas, komunikacija u marketingu, da bi bila učinkovita, mora biti neposredna i individualna. Stoga, direktni marketing s dopuštenjem postaje jedan od najvažnijih alata za put do konačnog kupca, te preuzima primat u oglašavanju putem Interneta, E-maila, TV i drugih medija.  

27. travnja u 15:00h - Ismir Musić, sales manager iz tvrtke MarkIn, predstavit će temu pod nazivom Primjena mobilnih aplikacija u promotivne svrhe, jer osim mobilnih web reklama i oglašavanja preko in-aplikacija, vlasnici raznih brendova i tvrtki mogu doći do svojih kupaca i preko mobilnih aplikacija, te na taj način koristiti „pametne“ telefone u marketinške svrhe.  

27. travnja u 16:30h – Zadnje, ali ne i manje zanimljivo predavanje održat će Roberta Kapsalis, članica Međunarodne udruge umjetnika mobilne digitalne umjetnosti (iAMDA), na temu Antikythera mehanizam, najstarije svjetsko računalo –- Inspiracija iz antike za uspješniju budućnost. Poznati Antikythera mehanizam, izložen u Nacionalnom arheološkom muzeju Atene, prvo je svjetsko analogno računalo staro gotovo 3000 godina. Mehanizam, u kojem su arheolozi nedavno pronašli upute za korištenje, je u stvari računalo koje je moglo računati astronomske i geografske pojmove.  

 

Također, u okviru Sajma informacijskih tehnologija 2012 i projekta „CREDO Hercegovina“, kojeg provodi REDAH, održat će zajednički radni ručak 27. travnja, na kojem će predstavnici softverskih tvrtki iz Hercegovine i predstavnici Sveučilišta u Mostaru razgovarati o sljedećim temama:   

- Razvoj softverskog inženjerstva u Hercegovini; - Softverska rješenja iz Hercegovine i prilike za budućnost; - Potencijali za razvitak partnerske mreže u Hercegovini  

Posjetite nas 26. i 27. travnja 2012. godine u hotelu Park u Širokom Brijegu i pogledajte predstavljanje mobilnih aplikacija, naše izlagače, naučite zanimljive stvari i upoznajte nove ljude.  

Vidimo se na SIT-u.

Vrh stranice