Kupres Portal [Arhiva]

Praizvedba kazališne predstave "Tko režira dramu 21"

18.04.2012 12:02, 304 pregleda

Nakon dugo vremena, kupreška publika će ovog petka, 20. travnja, imati priliku uživati u praizvedbi jedne kazališne predstave. "Tko režira dramu 21", naziv je kazališnog komada koji je u potpunosti plod kupreške madosti jer je sve, od same ideje pa sve do realizacije ovog dramskog djela, proizašlo iz entuzijazma kupreških srednjoškolaca i njihove profesorice hrvatskog jezika i književnosti Maje Mrkonjić.  

- Broj 21 u nazivu ove predstave simbolizira stoljeće u kojem živimo, a ostatak naziva naše predstave nas podsjeća kako unatoč svim čudima moderne tehnologije i dalje ne znamo tko to upravlja svijetom u kojem živimo!? Naš je cilj da na što upečatljiviji, da ne kažem tragičniji, način predstavimo našim gledateljima u kojem se to smjeru kreće daljnji razvoj našeg društva. - kazala nam je Amela Hajdarević, redateljica i scenaristica ovog kazališnog komada i dodala sljedeće:

  - Prije svega, ovo je obiteljska drama i referira se na utjecaj same obitelji na pojedinca i njegovu ulogu u društvu. Naglasak smo stavili na probleme poput droge, alkohola ili materijalizma. Te i takve probleme želimo istaknuti kao primarne negativne pojave kojima svakodnevno svjedočimo u društvu u kojem živimo i naša su nastojanja da slične pojave reduciramo u najvećoj mogućoj mjeri.  

Ekipa zaslužna za predstavu prilikom gostovanja na Kupreškom radiju  

Osim duboke socijalne poruke kojom je prožeta ova predstava, prisutna je druga, edukativna poruka. Samo dijeljenje negativnih iskustava, makar i virtualnih, u velikoj će mjeri skrenuti pozornost s nebitnih pitanja s kojima se svakodnevno mučimo na ona stvarna, aktualna pitanja, pitanja o čijim odgovorima znači nastavak našeg života.  

U samoj predstavi igra dvadesetak glumaca iz dramske sekcije kupreške srednje škole, a u glavnim ulogama će se naći Josipa Lozančić, Natalija Zeko, Josip Lozančić, Ana Šarić, Marko Dumančić, Martina Čičak i Mijo Dumančić.

Za većinu njih ovaj komad je prvijenac na kazališnim daskama, a svojim dolaskom, osim što ćemo plaćajući ulaznicu 2 KM doprinjeti u organizaciji maturalne večeri, dodatno ćemo ohrabriti ove mlade ljude da nastave u pravom smjeru u kojem su krenuli.

Podsjećamo, predstava će biti praizvedena u petak, 20. travnja u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Kupresu s početkom u 18 sati.

Ulaznica je 2 KM, a sav prihod prikupljen od prodaje ulaznica ide u fond za organizaciju maturalne večeri naših srednjoškolaca.

Svi ste pozvani!

Vrh stranice