Kupres Portal [Arhiva]

Podignuti spomen križevi u znak sjećanja na kupreške vitezove

12.04.2012 11:33, 309 pregleda

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO - Kupres  u znak sjećanja na prve poginule vitezove u Kupresu 04. travnja 1992. godine simbolično je obilježila mjesta stradanja u Suhovi naših vitezova Ante Franjkića i Ivice Mihaljevića, te na Mrnjatovcu  naših  vitezova  Željka Grgića, Nike Svaline i  Mate Tokića.  

 

Ne želeći prepustiti zaboravu, ne želeći da mjesta stradanja ostanu neobilježena, da nema mjesta ni spomena onima koji su položili živote na svetoj grudi Kupreške visoravni, zajedno sa suprugama i djecom poginulih branitelja, članovi Udruge postavili su križeve, upalili svijeće i položili vijence na mjestima njihove pogibije.  

 

Zajedno s nama bio je i ratni zapovjednik Ivan Pavić koji je obiteljima prenio, kroz osjećajima protkano svjedočenje, kako su poginuli naši vitezovi. Ivan Pavić, zajedno s Milom Juričem, zarobljen je kasnije te su njih dvojica bili zatočenici kninskih kazamata. Prošli su kalvariju života, ali nada slobode nije ugasla.  

 

Vjerujemo da je Gospodin Bog naše vitezove pozvao k sebi, a oni su zajedno odgovorili: ”Evo nas Gospodine!”. Vaša žrtva, dragi kupreški vitezovi, za hrvatski narod nikada neće biti zaboravljena.  

 

Cijelu fotogaleriju možete pogledati klikom OVDJE!   / UBDR HVO - Kupres

Vrh stranice