Kupres Portal [Arhiva]

Završen 16. uskrsni šahovski turnir

01.04.2012 20:16, 291 pregleda

Subotnja večer donijela je ishod još jednog, ovoga puta šesnaestog izdanja, uskrsnog šahovskog turnira kojeg tradicionalno organizira hrvatski šahovski klub "Kupres".  

Dvadeset sudionika kroz devet kola po švicarskom sustavu u dva natjecateljska dana sa samo jednim pobjednikom... Kratak je to rezime šesnaestog izdanja ovog tradicionalnog turnira.  

 

Ipak, krenimo redom... U petak u 18 sati u prostorijama restorana "Kupres" započelo je još jedno izdanje ovog tradicionalnog šahovskog turnira. Odaziv na turnir je bio više no zadovoljavajući budući da je na božićnom turniru nastupilo svega dvanaest šahista, a posebno veseli činjenica što je na uskrsnom turniru nastupio i velik broj debitanata.   

Ipak, unatoč brojnim novopridošlim mladim šahistima, najbolje rezultate polučili su oni najiskusniji. Tako je nakon devet odigranih kola najviše bodova skupio Mladen Čolić - 7.5. Po 7 bodova skupili su Boris Kuna i Ivo Lozančić Džim, a po 6 bodova su skupili Drago i Džoni Čičak.  

 

Tradicionalno, u subotu ujutro odigran je i juniorski šahovski turnir na kojemu je nastupilo svega šest natjecatelja. Njih šestorica odigrali su pet kola (u sustavu svatko sa svakim) gdje su dvojica šahista uspjela skupiti jednak broj bodova (po četiri). Ipak, zbog boljeg rezultata u međusobnom ogledu, pobjednikom je proglašen Bruno Kuna, ispred Vilima Mioča i Filipa Galića.  

Po završetku turnira najboljima su uručene plakete kao trajne uspomene na uspješan nastup na 16. izdanju ovog tradicionalnog turnira, a druženje je zaključeno prigodnom večerom na kojoj je dogovoreno pokretanje "gospojinskog" turnira u kolovozu mjesecu ove godine.  

Vrh stranice