Kupres Portal [Arhiva]

KKS-ovci posjetili kuprešake u Sarajevu

01.04.2012 09:07, 272 pregleda

U sklopu svojih redovitih aktivnosti na predstavljanju "Kluba kupreških studenata", izaslanstvo Izvršnog odbora KKS-a ove je subote posjetilo Sarajevo te kupreške studente koji studiraju u bosanskohercegovačkoj prijestolnici.  

Članove KKS-a (Mirka Ćaletu i Krežimira Zrnu) najsrdačnije su dočekali Kuprešaci na studiju u Sarajevu - Ivana Šarić, studentica pedagogije i Marin Marić, student Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Oni su im predstavili ljepote Sarajeva, ali i suživot malog broja katolika sa sugrađanima drugih vjeroispovijesti.  

Premda u glavnom gradu Bosne i Hercegovine trenutno studira svega jedanaest Kuprešaka, to je dovoljan razlog da se i u Sarajevu osnuje podružnica KKS-a. Svi razgovori i planovi posvećeni su upravo ovom cilju stoga ne čudi što je, nakon svega, usuglašen zajednički stav kako je potrebno u što skorijem roku ostvariti planove o osnivanju sarajevske podružnice KKS-a.  

Nakon razgledavanja grada uslijedilo je kratko druženje u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, gdje su se studentima pridružili i kolege iz ostalih gradova BiH.  

/ Marin Marić

Vrh stranice