Kupres Portal [Arhiva]

Tradicionalni peti dolazak djece branitelja Vukovarsko-srijemske županije na Kupres

13.02.2009 13:34, 225 pregleda

Da su veze između Vukovara i Kupresa neraskidive još su jednom dokazale braniteljske udruge iz ova dva grada organiziravši tradicionalni peti dolazak djece branitelja Vukovarsko-srijemske županije na Kupres. Pošto ova tradicija traje već pet godina među djecom i obiteljima već su se sklopila brojna prijateljstva, a djeca iz Kupresa svake jeseni tradicionalno uzvraćaju posjetu svojim prijateljima iz Slavonije.

Tako je i ove godine došlo oko 120-ero djece iz Vukovarsko-srijemske županije koja će biti smještena po kupreškim obiteljima. Najzaslužniji za ovu lijepu tradiciju su svakako gospoda Mario Bagarić iz kupreške HVIDRA-e te Ivan Čačić iz HVIDRA-e Vukovarsko-srijemske županije.

Mali Slavonci će na našoj visoravni boraviti do nedjelje, a njima u čast pripremljen je i bogati zabavni program. Tako je odmah pripremljen kratki program dobrodošlice uz prigodne pozdrave i recitale, a za večeras je planirano okupljanje u prostorijama kupreške osnovne škole gdje je organizirana disko večer za djecu domaćine i njihove goste s početkom u 18:30h.

Za sutra je planiran tradicionalni doručak kod domaćina te posjeta skijalištu na Čajuši gdje će naši gosti imati priliku uživati u snježnim radostima, a naravno, za njih je pripremljena i okrjepa.Zadnji dan ovog posjeta je nedjelja za koju je planiran obilazak spomen obilježja poginulih branitelja, dolazak na svetu misu te obilazak skijališta na Stožeru. Povratak naših dragih gostiju planiran je za nedjelju u kasnim poslijepodnevnim satima.Svojim dragim gostima još jednom želimo ugodan boravak te lijepo druženje, a također moramo izraziti nadu da će se ovi tradicionalni susreti nastaviti u narednih godina.

Vrh stranice