Kupres Portal [Arhiva]

Drugo izdanje zimskog Off Road relija u Kupresu

06.01.2012 11:22, 205 pregleda

Prošlog ponedjeljka održano je drugo zimsko izdanje Off Road relija u organizaciji kupreškog Off Road kluba "Kupres Extreme".  

Na reliju je nastupilo dvadesetak natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine, a organizatori su pripremili natjecanja u tri različite discipline.  

 

Prva vožena disciplina bila je tzv. brzinac, natjecanje u kojemu je najvažnije prijeći zadani poligon u što kraćem vremenu. Na poligonu su se našle razne prepreke preko kojih su natjecatelji morali prijeći. Od jaraka i pješčanih zamki do prelaska preko kamiona. U svemu se najbolje snašao Goran Jakšić, član AMK "Pliva 4x4" iz Šipova koji je odvozio najbrže vrijeme te zasluženo pobijedio u ovoj disciplini.  

 

Disciplina koja je zasigurno privukla najviše pozornosti bila je "povlačenje užeta". U njoj se najbolje snašao Valid Duraković, član AMK "Turbe" čiji je automobil pokazao najviše sposobnosti, ali i snage.  

 

Za kraj ostala je disciplina "nagibna rampa" u kojoj je cilj imati najatraktivnije prevrtanje. Kako su nam rekli organizatori, svi sudionici ove discipline uspjeli su prevrnuti svoja vozila, a najatraktivnije prevrtanje među njima imao je Tomislav Bakula, član AMK "Grand Hercegovina" iz Posušja.  

 

Valja istaknuti kako je cijelo natjecanje prošlo u najboljem redu. Unatoč brojnim prevrtanjima nije bilo ozlijeđenih natjecatelja, a za dobru zabavu oko tisuću okupljenih gledatelja pobrinuli su se domaći dečki sa svojim atraktivnim potezima na poligonu.  

   Svakako najatraktivniji među njima izveo je Matko Ćurković koji je sa svojim Jeepom Cheerokeejem preletio preko pet metara i polomio ovjes svog automobila.

  Sljedeću priliku za ovakvu atrakciju moramo pričekati do ljeta kada će članovi "Kupres Extremea" pripremiti ljetno off road natjecanje u sklopu Dana kosidbe na Strljanici.

Fotogaleriju možete pogledati u našoj Facebook grupi klikom OVDJE!    

Vrh stranice