Kupres Portal [Arhiva]

Požar na "Kupreškoj panorami"

04.01.2012 08:57, 245 pregleda

Večer drugoga dana u Novoj 2012. godini ostat će na Kupreškoj visoravni upamćena po velikom požaru na novoizgrađenom objektu "Kupreška panorama" u vlasništvu poduzeća "Kupreškić" d.o.o. koji se nalazi u vikend naselju Čajuša.  

Premda je intervencija vatrogasnih službi bila brza i pravovremena, ipak nije izbjegnuta materijalna šteta koja se, prema nezavisnim procjenama, kreće oko milijun konvertibilnih maraka.  

 

Naime, dojava o požaru u PP Kupres stigla je na večer, oko 19:15 sati nakon koje su odmah alarmirane vatrogasne službe iz Livna, Tomislavgrada i Posušja. Po njihovom dolasku, odmah se krenulo u kontroliranje i lokaliziranje požara što je uspješno privedeno kraju oko 23:30 sati.  

 

Nakon obavljenog policijskog očevida, utvrđeno je da bi, kao potencijalni uzrok požara, mogla biti nedovoljno toplinski izolirana cijev dimnjaka koja se pregrijala i zapalila drvenu krovnu konstrukciju.  

Premda je pričinjena ogromna materijalna šteta, ipak je sreća u nesreći što u trenutku požara nije bilo ljudi u zgradi te su time izbjegnute one najteže, ljudske žrtve.  

Vrh stranice