Kupres Portal [Arhiva]

Kupreška župa proslavila svoj prvi patron

31.12.2011 09:05, 265 pregleda

Časna mjesna Crkva Biskupije Vrhbosanske, po svom Biskupu, uzoritom Vinku kardinalu Puljiću, 22. listopada 2010. godine utemeljila novu župu u Kupresu i odredila da se ona u ime Presvetog Trojstva, uputi u svoje postojanje i život, na dan svog Patrona, Svete Obitelji: Isusa, Marije i Josipa, 26. prosinca 2010. Rođendan naše župe je povezan s rođenjem Isusovim, i zato je božićna osmina zapravo naš Patron.  

Nakon blagdana Božića, župa Sv. Obitelji - Kupres, 30. prosinca. 2011. godine proslavila je svoj prvi patron nakon kanonske uspotsave župe. Ove godine misnim slavljem u 11 sati predsjedao je domaći sin vlč. Ivica Mršo uz suslavlje kupreškog župnika mr. Marka Tomića, vlč. Dragana Jurića i susjednog Župnika fra Kazimira Dolića.

 

Vlč. Ivica u svojoj propovijedi naglasio je važnost obiteljske topline, razumijevanja i skladnog odnosa. Poseban naglaska stavio je na ispravan odgoj djece koja su blagoslov svakoj obitelji, a za idealan uzor obitelji stavio je primjer jednostavne, a tako svete obitelji (Isusa, Marije i Josipa). Veličasni Ivica naglasio je da je obiteljsko ognjište klica ispravnog i zdravog odgoja, svakog pojedinca, te napomenuo da se sklonimo od raznih poroka koje nam nudi ovaj svijet i da u obitelji vratimo zajedničku molitvu, radost druženje i zadovoljstvo.  

Unatoč kupreškoj hladnoći koja je i ove godine pokazala svoje zube na misnom slavlju okupio se veliki broj vjernika, kako bi se zahvalio dragome Bogu za obilate darove koje nam daje. Misno slavlje svojim pjevanjem uljepšao je zbor župe Sv. Obitelji - Kupres.  

Na kraju misnog slavlja župnik Marko zahvalio je se svim obiteljima na području župe kupreške na suradnji, susretljivosti i zajedničkim zalaganjem za opće dobro ove naše male, ali dragome Bogu drage zajednice, te im poželio obilje milosti Božje u Novom mladom ljetu.  

Marin Marić

Vrh stranice