Kupres Portal [Arhiva]

Kandidati HDZ-a za dijasporu posjetili Kupres

29.11.2011 11:27, 254 pregleda

U sklopu predizbornih aktivnosti, Kupres su danas posjetili kandidati Hrvatske demokratske zajednice u XI. izbornoj jedinici za predstojeće izbore. Tako su danas na Kupresu boravili Ilija Filipović, Milijan Brkić i  Perica Jelečević, trojica najviše pozicioniranih kandidata na listi HDZ-a.  

 

Prilikom svojeg posjeta, sastali su se s općinskim načelnikom Stjepanom Hercegom, predstavnicima obaju HDZ-a, s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te s nekolicinom građana. Pored uobičajene mobilizacije birača uoči izbora, gosti nisu propustili spomenuti neke od gorućih problema Hrvata u Bosni i Hercegovini za čije rješavanje će se zauzeti ukoliko uđu u Hrvatski sabor, a ni naš načelnik nije zaboravio spomenuti kako dosadašnji odnos zastupnika u Hrvatskom saboru prema Hrvatima izvan Hrvatske nije bio na zadovoljavajućoj razini. Prema mišljenju načelnika, nebriga prema Hrvatima u BiH se posebno iskazala kroz nebrigu prema simbolima obrane hrvatskih nacionalnih interesa u Domovinskom ratu.  

  - Danas smo ovdje pred Vama. Mi, predstavnici tri HDZ-a (HDZ BiH, HDZ 1990 i HDZ RH op.a.) i nastupamo zajedno. Zajedno, kao jedno biće, biće koji su nam neki htjeli osakatiti dijeleći nas na ove ili one., poručio je Milijan Brkić, kandidat na listi HDZ-a u XI. izbornoj jedinici obraćajući se Kuprešacima.

  U izjavi za Kupreški radio, Ilija Filipović, prvi na listi HDZ-a u XI. izbornoj jedinici istaknuo je kako su predstojeći Parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj jednako i presudni, ali i povijesni, povlačeći paralelu s vremenima prije dvadesetak godina kada je na izborima odabrana opcija koja je osigurala samostalnost Republike Hrvatske.  

   

- Došlo je vrijeme u kojem Hrvatska prima udarce sa svih strana. Mediji su beskrupulozni u svojim nastojanjima da se od HDZ-a stvori kriminalna organizacija. Istina, u svakom žitu ima kukolja, ali mi iz svojeg žita nastojimo odstraniti kukolj i to činimo javno i transparentno, za razliku od nekih drugih. Mi, ukoliko nas izaberete, želimo biti promicatelji interesa i glasnogovornici Hrvata iz Bosne i Hercegovine, a ne oni koji će preko leđa ljudi koji su ih odabrali, uživati u blagodatima saborskih fotelja., istaknuo je Ilija Filipović.  

 

Po završetku druženja, delegacija se uputila na Suho Polje gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima, a na koncu, posjećena je i župna crkva Svete Obitelji čije je velebno zdanje ostavilo goste bez daha.  

   

Osim Kupresa, izaslanstvo HDZ-a danas planira posjetiti i ostale općine u Hercegbosanskoj županiji te time još jednom pokušati mobilizirati birače iz ovih krajeva da se odazovu u subotu i nedjelju na izbore.  

Vrh stranice