Kupres Portal [Arhiva]

Proslavljeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

19.10.2011 14:41, 205 pregleda

Danas je na školskom igralištu Osnovne škole fra Miroslava Džaje u Kupresu, održana tradicionalna smotra "Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje u 2011. godini" na kojoj su se i ove godine okupile stotine Kuprešaka.  

 

I ove godine smotra je obilježena s velikim brojem štandova na kojima su se predstavili učenici kupreške osnovne škole, ali i polaznici dječjeg vrtića "Pahuljica" koji su zajedno sa svojim tetama predstavili svoje prve korake u pripravljanju ukusnih jela i peciva.  

 

Premda smotra nije bila natjecateljskog karaktera, valja spomenuti kako su ipak istaknuti oni koji su u ukrašavanje svojih štandova uložili najviše vremena i truda, a prema mišljenju stručnog žirija, bili su to učenici 4. b razreda čija je razrednica učiteljica Ivanka Karlić, te učenici 6. a razreda čija je razrednica Zdenka Jurič.  

 

Valja spomenuti kako je žiri ocjenjivao aranžman i izgled štandova, poznavanje vrsta žitarica, voća i povrća koje je izloženo na štandu, broj starih i zaboravljenih autohtonih jela, poznavanje pripreme jela i narodne običaje, pjesme i plesove koji su obogatili prezentaciju.  

 

Unatoč vjetru koji je uvelike odnemogao održavanju smotre, valja kazati kako je smotra ipak bila izuzetno uspješna i organizatori ove smotre mogu biti zadovoljni. Broj okupljenih bio je iznad svih očekivanja, kao i kvaliteta prezentiranih jela i plodova zemlje s kojima je proslavljena ova tradicionalna smotra.

  Cijelu fotogaleriju možete pogledati klikom OVDJE!

 

Vrh stranice