Kupres Portal [Arhiva]

Kupreški đaci nagrađeni za najljepše pismo

17.10.2011 19:54, 225 pregleda

Hrvatska pošta Mostar domaćin je svečane dodjele nagrada za "Najljepše pismo za mlade BiH", koja će se održati 18. listopada na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, s početkom u  12 sati.  

Pobjednica natječaja "Najljepše pismo za mlade u BiH 2011." na temu "Zamisli da si drvo koje živi u šumi. Napiši pismo nekome da mu objasniš zašto je važno zaštititi šume" je Jasna Duranović, učenica Prve osnovne škole Široki Brijeg.   

Njezino pismo izabrano je između više od 1300 pristiglih pisama na zajednički natječaj tri poštanska operatora u BiH (Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske Banja Luka i BH Pošta Sarajevo) i ove godine predstavljalo je Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj razini. Natjecanje na svjetskoj razini organiziraju Svjetski poštanski savez i UNICEF.   

Drugo mjesto osvojila je Belma Halilović (Kalesija), a treće mjesto pripalo je Anji Mandić (Banja Luka). Osim novčanih nagrada učenice će biti nagrađene biciklima i vrijednim poklon paketima, a novčanim nagradama bit će nagrađeni i njihovi nastavnici materinjeg jezika.  

Posebnim nagradama nagrađeno je još 9 učenika: Adnan Tufekčić (Čelić), Ivana Karadžić (Prijedor), Maida Hadžić (Sarajevo), Marin Brkić (Mostar), Mile Bošković (Banja Luka), Smiljan Raguž (Stolac), Una Belko (Jajce), Doris Dragojević (Kiseljak) i Senadina Zlojo (Mostar).  

Hrvatska pošta Mostar nagradila je pet škola koje su na adresu HP Mostar poslale najviše pisama i najbolje radove koje su napisali učenici tih škola: Karla Arapović i Nikša Alilović iz O.Š. "Petar Bakula“ (Mostar), Biba Pekić iz O.Š. "Fra Lovro Karaula“ (Livno), Antonija Pavlović i Nada Radeta iz O.Š. "Fra Miroslav Džaja“ (Kupres), Marko Ivančić iz O.Š. "Stjepan Radić“ (Prisoje) i Marija Božić iz O.Š. "Marin Držić“ (Buna), priopćeno je iz HP-a Mostar.  

Pogled.ba

Vrh stranice