Kupres Portal [Arhiva]

Kupreški radio slavi 13. rođendan!

22.01.2009 11:12, 222 pregleda

U ovih par rečenica probajte pronaći odgovor što je to i tko je Kupreški radio? Nakon što se vratila vojska u razoreni Kupres, u 1995-oj, krenula je i rijeka civila iz raznih krajeva Hrvatske i svijeta natrag u razoreni grad da mu ponovno udahne dušu. S idejom «Radio Kupres», medij za informiranje na Kupreškoj visoravni, zabavila se grupa entuzijasta.U početku ta ideja se činila vrlo luckastom i za vječite optimiste smio poduhvat. S prvim minutama programa krenuli smo 22. siječnja 1996. godine iz studija i režije «Radija Tomislavgrad». Naš dio programa trajao je svega dva sata. Uz to što smo bili podstanari u susjednom Tomislavgradu i u materijalnom smislu bili smo «gola sirotinja» (najsiromašniji radio na svijetu).Ljudi koji su nas podržavali rekli su da smo bogati duhom. Nakon godinu dana rada pod tuđim krovom paralelno smo pripremali uvjete za emitiranje programa iz vlastitog dvorišta (s Kupreške visoravni).VELIKO HVALA brojnim ljudima koji su nam vjerovali i bili potpora u to teško vrijeme, ali i onima koji su uz nas i danas! 22. siječnja 1997. godine glas radija s visoravni začuo se sa Kupresa. U to vrijeme krenuli smo sa četiri sata vlastitog programa uz pokrivanje prostora općine Kupres i samo djela susjednih općina. Entuzijazam nije splasnuo i željeli smo dalje.

U jesen 2002. premještamo odašiljač iz grada i s nove kote osvajamo daleko veće područje. Sada pokrivamo prostor od 11 općina. Ta se misija, kao i u početku, opet nekima činila nemogućom. No, uspjeli smo. Brojni slušatelji su nas prepoznali i pružili nam potporu na čemu im uvijek zahvaljujemo i oni su nam zapravo poticaj za nove iskorake. Težnja nam je program učiniti zabavnim i informativnim, stoga nastupamo pod sloganom: «Informativni i glazbeni radio».

Nakon deset godina emitiranja programa s Kupreške visoravni krenuli smo u osvajanje i svijeta interneta. Očekujemo Vaše primjedbe, sugestije i Vašu potporu. Učinimo zajedno i ove stranice i program radija, kupreškim prozorom u svijet kao i mjesto kroz koje će svijet zaviriti na našu visoravan.

Vrh stranice