Kupres Portal [Arhiva]

Proslavljen blagdan Svete Obitelji - patron župe Kupres

31.07.2011 19:45, 297 pregleda

Svečano misno slavlje uz koncelebraciju kupreških svećenika predvodio je prvi vojni ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić. Svetu Misu mons. Vukšić je prikazao za sve naše obitelji.

Za ovu prigodu veliki broj je župljana je došao iz raznih krajeva gdje danas rade i žive. U propovjedi mons. Vukšić je istaknuo važnost zajedništva muža i žene  u sakramentu ženidbe podsjećajući na činjenicu da je danas brak na meti onih kojima vrednote kršćanske ženidbe smetaju. Ženidba je u  današnjoj Europi ugrožena prije svega zbog nedostatka  povjerenja  i nepoštivanja života, istaknuo je mons. Tomo Vukšić.  

 

Strah od novog života se uvukao pod kožu i našeg naroda pa tako  u Hrvatskoj zbog negativnog nataliteta nestaje jedan grad veličine Makarske. Kod nas u BiH stanje nije puno bolje prema crkvenim podacima 2010. godine je bilo 1410 više sprovoda nego krštenja, dok je 1996. godine bilo 1467 krštenja više nego sprovoda te je pad za 15 godina iznosio oko 200% .

Nemamo pravo šutjeti o problemu crkve i našeg  naroda jer je ovakvim odnosom prema životu  uzalud  graditi velebna zdanja ako se ne ohrabre obitelji spremne za život, poručio je mons. Tomislav Vukšić.  

 

Pomozimo svim obiteljima i majkama koje rađaju i vratimo dostojanstvo ženama  budućim majkama, najljepša žena je trudna žena, istaknuo je na kraju propovjedi mons. Tomo Vukšić.  

Župa Kupres danas na patron župe je postala bogatija za još jednog novokršetog člana primljenog u župnu zajednicu pod ovom svetom Misom. Ponosnim roditeljima malog novokrštenika  čestitamo.  

Tekst i Foto:

Stipe G.

Vrh stranice