Kupres Portal [Arhiva]

NAJAVA: Peti Šujički polumaraton

11.07.2011 07:19, 252 pregleda

Dvoje olimpijaca trče Šujički polumaraton!

Već četiri godine Šujički polumaraton propagira trčanje, sport, zdrav život i ljepote ovoga kraja. Sve ove godine primarno je bilo animirati trkače osobito iz domicilne sredine.

Natjecateljski segment nije bio toliko bitan i izražen. Sada kada je polumaraton srastao u respektabilnu sportsku priredbu sa 100-tinjak sudionika, organizatori  su uložili napor i žele ojačati i ovaj sportski i natjecateljski segment.

U tijeku su pregovori oko dolaska dvoje olimpijaca na Šujički polumaraton.

LISA CHRISTIANA STUBLIĆ, 1984. (Hrvatska)

najbolja hrvatska maratonka i hrvatska rekorderka, djevojka koja je izborila  A –normu i nastupit će na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 . godine. Lisa je ove godine pobijedila na jakom međunarodnom maratonu u Linzu s rezultatom  2:30:42. i time popravila „svoj“ Hrvatski rekord za oko 3 minute i plasirala se na Olimpijske igre u London.

- rođena 18. svibnja 1984. godine u Waterburyju u Connecticutu (SAD)

- visoka 159 cm, teška 44 kg

- hrvatska rekorderka na 5000 metara (16:26:28), 3000 zapreke (10:14:52), u polumaratonu (1:14.42) i maratonu (2:33.42)

- zauzela deveto mjesto na Berlinskom maratonu koji je jedan od pet stanica World Marathon Majorsa

Lisa je rođena Amerikanka koja se doselila 2008. godine u Hrvatsku ,gdje ju je preuzeo mladi trener Slavko Petrović iz AK Zagreb-Ulixa. Od tada počinje jedna trkačka bajka koja je tek počela i ne nadzire joj se kraj. Već nekoliko mjeseci traju pregovori oko Lisinog dolaska u Šujicu i Kupres.

U ovome trenutku Lisa i trener Pertović nalaze se na pripremama u St. Moritzu odakle su se javili organizatorima i s velikom vjerojatnoću najavili dolazak na Šujički polumaraton. Konačnu potvrdu dat će tjedan dana prije polumaratona.

O kakvoj se atletičarki radi najbolje govori podatak da je njezin rekord u polumaratonu 1:14:42, a to vrijeme još nitko nije istrčao u Šujici ni u muškoj ni u ženskoj kategoriji, a i u Hrvatskoj je veoma mali broj muških atletičara koji mogu istrčati ovaj rezultat.

ĐURO KODŽO, 1971. (Bosna i Hercegovina)

Sudionik Olimpijskih igara u Sydniyu 2000., Dvostruki pobjednik Zagrebačkog maratona, sudionik svjetskog atletskog prvenstva u Edmontonu 2001., višestruki prvak BiH. Jedan od najboljih dugoprugaša na Balkanu i pobjednik svih jačih utrka u bivšoj državi, a u Hrvatskoj ima cijeli niz pobjeda na najjačim utrkama.

Đuro je u posljednjih godinu dana apstinirao od natjecanja zbog ozljede pete desne noge, vrlo nezgodne atletske ozljede. Ovih dana je u pregovorima s organizatorima Šujičkog maratona kako bi trčao u Šujici i Kupresu na svojoj prvoj povratničkoj utrci.

Nadamo se da će ovo dvoje, uistinu svjetskih atletičara, nastupiti u Kupresu i Šujici.

Prijave za ovogodišnji polumaraton stižu sa svih strana. Već sada  su svoje prijave poslali 30 sudionika, a posebno veseli da su se do danas prijavilo šest žena, što je dosta znakovito jer i s ovim podatkom Šujički polumaraton probija limite i barijera.

Još jednom pozivamo sportaše, trkače amatere, rekreativce da nam se pridruže na utrci kao sudionici ili da dođu kao gledatelji 6.kolovoza 2011. godine u Kupres na start u 9 sati ili u Šujici na ciljoko 11 sati.

SPONZORI utrke:

HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA;  OPĆINA TOMISLAVGRAD;  OPĆINA KUPRES;  MOTEL KRIPTON - ŠUJICA;  TRGOVAČKI CENTAR - PRODEX, TOMISLAVGRAD;  HOTEL ADRIA SKI - KUPRES  ,TURISTIČKA ZAJEDNICA HB ŽUPANIJE;  D.J. COBRA – ŠUJICA; ŠUJICA.NET; M.C. KONJANICI ; KOVAČ-BUS; DOM ZDRAVLJA-TOMISLAVGRAD;  K.K. KONJANIK - KUPRES;  RADIO KUPRES; T OMISLAVCITY.COM; RADIO TOMISLAVGRAD;  RADIO LIVNO;  RADIO „STUDIO N“- LIVNO

Vrh stranice