Kupres Portal [Arhiva]

Tragedija u Malovanu: Vepar ubio čovjeka

18.01.2009 10:22, 450 pregleda

Tjerajući divljeg vepra jučer je smrtno stradao Stevan Kanlić, rođen 1958. godine, a prema tvrdnjama očevidaca, tragedija se dogodila netom iznad kuća u selu Malovan.

Naime, jučer oko 14h u MUP Hercegbosanske županije stigla je dojava iz županijske bolnice fra Mihovil Sučić u Livnu da je primljen pacijent s ranama od uboda kljova vepra koji je netom nakon primanja i umro. Odmah po primanju prijave djelatnici PU Tomislavgrad, dežurni županijski tužitelj i dežurna ekipa iz PP Kupres izašli su na teren i iz iskaza očevidaca doznali da je stradali toga dana bio u lovu s dvojicom prijatelja. Oni su u lovu prvo ranili vepra, a potom su pratili njegov krvavi trag. Same okolnosti nesreće nisu u potpunosti poznate međutim, poznato je da se nesretni Stevan u jednom trenutku nenaoružan odvojio od svojih prijatelja, a nesreća je htjela da baš on pronađe ranjenog vepra koji je iznenada iskočio iz žbunja, oborio Stevana te mu zadao smrtonosne rane.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Hercegbosanske županije, Ivice Vrdoljaka, više detalja oko ove nesreće biti će poznato danas nakon obdukcije tijela, a sahrana pokojnika će biti obavljena sutra u 13h na mjesnom groblju u Donjem Malovanu..

Rašo i

Vrh stranice