Kupres Portal [Arhiva]

Održana šesnaesta sjednica Općinskog vijeća Kupres

22.02.2011 09:40, 206 pregleda

Jučer je, s početkom u 13 sati, održana šesnaesta sjednica aktualnog saziva Općinskog vijeća općine Kupres. Pred vijećnicima se našlo šesnaest točaka dnenvog reda u kojima se raspravljalo o nekim brojnim vitalnim pitanjima za našu općinu. Trosatna sjednica je uglavnom protekla u mirnom tonu izuzev nekoliko situacija u kojima se govorilo o donošenju Programa rada općinskog vijeća.

 

Na samom početku, umjesto dr. Ivice Čička koji je izabran u Županijsku skupštinu, Pero Turalija je imenovan kao novi vijećnik iz redova HDZ-a BiH te je kasnije s četrnaest glasova ZA i dva PROTIV, imenovan kao Potpredsjednik Vijeća iz redova svoje stranke.

 

Također, raspravilo se o izvješćima kupreških škola o uspjehu učenika u prvom polugodištu gdje je ravnatelj Osnovne škole Fra Miroslava Džaje istaknuo kako u ovom trenutku kupreška osnovna škola najveći broj učenika do sada, odnosno 438 te da je broj učenika posljednjih godina u porastu. Oba ova izvješća su jednoglasno usvojena.

 

Osim ovih izvješća, jednoglasno je usvojena Odluka o plaćama i naknadama zaposlenih u općinskim organima vlasti općine Kupres.

 

Svakako najviše pozornosti je privukao Nacrt proračuna općine Kupres za 2011. godinu. Spomenuta su potraživanja i dugovanja općine Kupres kao i načini provođenja naplate i podmirenja dugovanja. U obrazložavanju dugovanja, Načelnik Stjepan Herceg je istaknuo kako se većina dugovanja zapravravo odnosi na nepodmirene kapitalne investicije, a ne na dugovanja Općine prema djelatnicima i državnim zavodima.

 

Sjednica je zaključena donošenjem Odluke o dodjeli građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom JP EP HZHB, tekućim pitanjima i aktualnim satom.

 

Vrh stranice