Kupres Portal [Arhiva]

Kiša sp.....a gotovo sav snijeg

14.01.2009 18:37, 242 pregleda

Na samom početku dozvolite mi da se unaprijed ispričam zbog riječi koje sam upotrijebio i koje ću koristiti u nastavku teksta. Nikako se ne mogu oteti dojmu i situaciji koju je vlasnik hotela "Adria Ski", Zvonko Bagarić - Ćagić jednom "odigrao" na televiziji kada je uživo i u program izjavio da je jugovina "spizdila" snijeg. Upravo se jedna takva situacija ponovila i danas.

Naime, neprekidnim padanjem kiša je u posljednja 24 sata spizdila gotovo sav snijeg i samim time skijanje učinila gotovo nemogućom misijom. Osim što je zadala glavobolje kupreškim zimskim centrima, kombinacija kiše i ugaženog snijega onemogućila je normalno kretanje gradskim ulicama pa se upozoravaju svi koji ne moraju izlaziti van da to ni ne čine. Oni koji ipak moraju van upozoravaju se da obavezno obuju vodonepropusnu obuću (premda ni gumene čizme ne pomažu koliko je vode na ulicama) te da se čuvaju poledice na putu.

Osim velike količine vode koju kanalizacijski odvodi nisu u stanju odvesti s ulice, veliki problem stvara poledica zbog koje moramo strahovati gotovo na svakom koraku. Ipak, prema meteorološkoj prognozi ova današnja kiša bi s prvim satima noći trebala prijeći u snijeg tako da bi sutra ponovno mogli očekivati bijeli Kupres. Ako pak snijeg ne padne, ostaje upozorenje o otežanom kretanju gradskim ulicama. Za sami kraj, isprika što nemamo niti jedne fotografije kako bi Vam još vjernije dočarali stanje na ulicama ali ako se ovakvo stanje zadrži do sutra svakako ćemo objaviti i to.

Vrh stranice